"Döden tar med sig fler och fler musikaliska ikoner"

Christoffer Bertzell 17:06 18 May 2017

Nöjesguidens musikskribent Christoffer Bertzell sörjer Chris Cornell.

Det är oundvikligt att döden tar med sig fler och fler musikaliska ikoner i denna tid. Det är en generation som har levt hårt och tidens tand visar sina spår. Chris Cornell var inget undantag, tvärtom, han var väldigt öppen med sitt missbruk och hur han blev fri från det. Men att han skulle lämna jordelivet redan vid 52 års ålder hade ingen förväntat sig.

Hans namn må inte vara lika spritt på europeisk mark som den stora amerikanska rocksångaren han var, men att han är och har varit en betydande del för rocken är ett faktum. Det visar om inte annat hans otroliga akustiska tolkningar som emellanåt blivit virala i sociala medier. För gemene person är han kanske rent av mer känd för sin fantastiska Bond-låt ”You will know my name” till Casino Royale.

Det var inte bara tack vare hans starka och unika röst som han gjorde sitt namn, utan för hur han lät sig utvecklas i takt med sin personliga utveckling. Hans musik satte tidigt spår i mig som liten grabb med Soundgardens grunge och när hans fantastiska soloalbum ”Euphoria Morning” släppters 1999 förstod jag ingenting. Det gör jag nu.

Men oavsett hur tragisk den kreativa förlusten är för oss som har bundit ett band till honom genom åren och såg fram emot att se honom med ett pånyttfött och nyktert Soundgarden, är det i grunden en tragedi för en familj. Han lämnar efter sig sin fru och två barn. Vila i frid Chris Cornell.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!