Liza Nilsson och Patrick Fredriksson, Luger.

Åre Sessions – en festival i fjällvärlden

Redaktion 08:30 22 Nov 2016

Den sista helgen i april 2017 är det urpremiär för Åre Sessions, en festival av samma gäng som ligger bakom bland annat Way Out West. Vi har pratat med Liza Nilsson och Patrick Fredriksson på Luger. 

Liza: Initialt så handlar det om att vi vill göra en festival som vi själva saknat och själva skulle vilja gå på. Allt började när vi var i Åre och gjorde en förfest inför Way Out West. Det var två år sedan och sedan dess har vi varit förälskade i tanken på att återvända på något sätt. Åre är en sjukt häftig plats med en massa grymma lokala kreatörer och aktörer, svinbra restauranger, norra Europas bästa skidåkning och ett grymt nattliv.

Så ni har planerat det här i två år?
Patrick: Ja, det kan man säga. Tillsammans med Norrlands Guld Ljus föddes idén som nu har blivit Åre Sessions. Vi har också involverat en massa andra partners och lokala aktörer och därefter har vi pusslat och format och nu hittat ett koncept som känns riktigt grymt.

Vad kommer hända under dessa två dagar?
Liza: Snö, skidor, svinbra konserter, ett Nöjesguiden-hotell och massa andra aktiviteter och överraskningar. Allt detta dessutom är inramat av en av Sveriges vackraste naturkulisser.

Kan man säga att det blir After Ski-versionen av Way Out West?
Liza: Åre Sessions är en helt fristående festival med ett eget liv och egen identitet. Däremot är det inte omöjligt att de akter som kommer spela på Åre Sessions är sådana akter som man också skulle kunna hitta på en Way Out West-line up.

Vilka artister är klara?
Patrick: Vi kommer att presentera våra första namn inom kort. Totalt kommer det handla om ett tjugotal akter och det kommer inte vara knutet till en specifik musikgenre utan en blandning av det bästa från många olika. Med lite extra fokus på den nordiska musikscenens just nu grymmaste namn.

Också en festivalbiljett.

Vad kommer biljetten att kosta?
Patrick: Vi kommer inte att sälja biljetter, utan ditt Skipass är din festivalbiljett. Du kan se det som att du får ett liftkort på köpet av en festival eller en festival på köpet av ett liftkort. 

Men om man inte är någon hejare i backen då – är det någon idé att åka?
Liza: Det är väl en extra bra anledning? En grymt första tillfälle att prova-på. Och det kommer finnas en massa andra sätt att aktivera sig under dagarna – även för den som inte vill sätta på sig pjäxor eller snowboardboots.  

Är det här en engångsgrej eller något återkommande?
Patrick: Det är helt säkert att det blir fler upplagor än den vi gör nu 2017. Vi jobbar långsiktigt med den här festivalen.

Åre Sessions pågår den 29-30 april 2017. Vill du få uppdateringar om vad Nöjesguiden kommer att göra på plats, skriv upp dig på ng.se/aresessions.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!