Punch Out!!

Johan Hallstan 15:40 21 May 2009

Habil retroboxning i ny kostym.

När Nintendo via ombud (Next Level Games) bestämmer sig för att restaurera lattjo lajban-boxningsspelet Punch-Out!! är det mesta sig likt. De tokiga excesserna från uppföljaren Super Punch Out!! har kategoriskt förbisetts. Istället återser vi så gott som samma ensemble av skojigt 80-talsosande stereotyper som Great Tiger, Piston hondo och Soda Popinski i boxningens förmodligen mest lättsamma rum. Även om den stundom inte riktigt hänger med fungerar Wiimote-kombinationen och är man av naturen retrofil finns det förstås mer klassiska kontrollmetoder att tillgå. Punch Out!! ska trots ny tre dimensionell kostym absolut inte misstas för evolution, snarare handlar det om en schyst hommage till seriens allra djupaste rötter.

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.