Guitar Hero: Metallica

Johan Hallstan 16:09 18 May 2009

Det bästa Guitar Hero-spelet sedan tvåan.

När Neversoft härom året valde att göra en snudd på monogamistisk bandexercis tillsammans med Aerosmith var gäspningarna aldrig särskilt långt borta. Inget ont om bandet, men att kalla Joe Perry för gitarrhjälte är ungefär lika missvisande som att kalla Brett Ratner för demonregissör. Men för Guitar Hero: Metallica har förutsättningarna varit bättre. Inte minst då bandet stoltserar med en rymlig skivback med närmare 30 år av ursinniga thrash metal-riff. Och även om personliga favoriter som ...And Justice for All och Of Wolf and Man lyser med sin frånvaro har Neversoft lyckats snickra ihop det bästa Guitar Hero-spelet sedan tvåan. Dessutom lyfter jag på hatten för att någon, efter sex Guitar Hero-spel, till slut har fattat att basen inte är en tråkigare gitarr, utan också har ett självändamål.

Plattform: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.