Garmarna - Förbundet

Christoffer Bertzell 09:00 10 Nov 2020

På det sjunde albumet – andra plattan efter det femton år långa uppehållet – tar den svenska kvintetten en mer balanserad stig i sin hybrid av folkmusik och elektronika än på föregångaren 6 från 2016.

Till skillnad från comeback-plattan, som kastade sig ut för långt i den kalla elektronikens popvärld, tar bandet här istället ett steg tillbaka. Grunden av vacker folkmusik i ett experimentellt ljudlandskap ger mer utrymme för det krypande mörkret som gör bandet unikt. Deras musik kan te sig svårgenomtränglig emellanåt, men det är ingen tvekan om att deras säregna identitet förgyller den svenska folkmusikscenen.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.