Victors

17:03 27 Jun 2005
Nu ska vi inte prata om drinkar och mingel. Eller om röda soffor och dj:s. Nej just det - vi ska prata om mat. För ett tag sen råkade vi äta lunch här. Servitören ställde fram en tallrik föreställande kycklingfilé, haricot verts, örtcreme och potatis. 75 spänn. Min Grand Danois hade knappt kunnat slita sönder den lilla bit hoprullat skärp som var maskerat till kycklingfilé och haricot verten var vattnig och helt utan smak. Men det var lunchen det. Nu var det dags för en riktig middag. Prismässigt ligger menyn i den lite övre mellanklassen med en viss betoning på svenska klassiker. Och det är ju inget fel med det, bara man använder prima råvaror och överraskar lite här och där. Men det väljer Victors att inte göra. Först och främst är vinlistan väldigt begränsad, bara två ganska billiga och småtråkiga röda och vita finns att tillgå på glas. Förutom ett rosé som är helt ok till vår första förrätt: getost med lingon. Osten är en kletig historia på en tunn skiva vitt saggigt bröd, men lingon och mache´sallad funkar fint som garnering. Råbiff med rätt tillbehör är ofta gott och ganska svårt att misslyckas med. Här gör Victors bra ifrån sig. Köttet är inte riktigt högsta kvalitet men det är i alla fall skrapat och sedan smekt i persilja. Tveklöst den bästa rätten. Tveklöst sämst är den knaperstekta hälleflundran i skirat smör och kokt potatis. Priset 215 kr ligger ett par hundra procent för högt. Slemmig konsistens där det borde vara spänst kan vara ett tecken på sekunda varor. Eller slapphänt tillagning. Det hjälper iallafall inte att servera massor av smör till. Även den kokta potatisen är naturligtvis dränkt i smör. Risotton med svamp, sparris och västerbottenost är undersaltad och aningen geggig när den borde vara krämig. Men för all del ätlig och mättande. Den hjälpsamme servitören informerar att Creme Brulén med kryddkokta päron har fått ett pris nånstans. Vi provar den till ett glas sött chilenskt vin. Konstaterar att den får passera även om den kunde varit lite sexigare. Äntligen dags för kaffe och whiskey. Den onödigt dyra espresson serveras ljummen. Whiskeyn serveras i ett gammalt sönderdiskat tandborstglas. Oförstående och besvikna lämnar vi Victors och ett tusen kronor bakom oss. Öppet: Alla dagar 18.00-22.30
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.