Tvåkanten

Carl Reinholdtzon Belfrage 14:15 27 Jun 2003
Tvåkanten är färgad av att inte tillhöra den förnämsta kretsen av Göteborgs restauranger - bland all tillredning och kastruller vilar istället en skön avslappnad atmosfär. Man behöver inte känna sig som hundexkrement bara för att man bara hänger i baren och dricker belgisk pilsner istället för att köra en sjurätters i restaurangen. Alla typer är välkomna att slå sig ner vid de, lite på måfå, utkastade borden. Varje bord har sin unika placering. Kul. Men den största fördelen, som alla andra restauranger borde ta efter, är att det inte skiljer bara någon centimeter mellan borden. Man sitter inte som en extra servett i knät på bordsgrannen. Vi vet inte om Göteborgs övriga krögare tror att de har ett klimat likt The Ivy där man kan dra nytta av trång bordsplacering och få avlyssna visdomsord från Zadie Smith mellan för- och varmrätt, men vi kan meddela att den risken är väldigt liten i Göteborg. Göteborg är inte The Ivy. Men Tvåkantens matkvalité är inte så jättelångt därifrån. Deras möra och saftiga köttstekar slåss mot de fina färger och perfekta temperaturer som kyckling och fiskfiléer serveras med. Vilket naturligtvis blir strålande när det huvudsakliga intrycket är lika avslappnat som Basement och långt ifrån lika stelt och konceptuellt som Fond och 28+. Ingen vinare behöver heller stå med strut nere i ett hörn i vinkällaren. Men det viktigaste av allt är att man på Tvåkanten väldigt snabbt konfronteras med två saker. Kanske de två viktigaste sakerna på en restaurang: en servitör och en meny. Öppet: mån-tor 11.30-24.00, fre 11.30-02.00, lör 13.00-02.00 och sön 14.00-23.00.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?