Spot

admin-kollegorna 19:04 27 Mar 2003
Trots den moderna men lite fantasilösa inredningen i grått, stål och ek är det något med lokalen som för tankarna till 80-talet. Det är nog inte någon medveten retrostil, utan snarare resultatet av några misslyckade ansiktslyftningar genom åren. I lokalens ungdom huserade fiket Nattbakat här, ett tillhåll för 80-talstonåringar. Stället var så fullt att folk satt på varandra. Entrén var kakköp för minst 20 kronor. Idag får man punga ut med betydligt mer om man vill sitta här, och man slipper definitivt sitta i knäet på någon. Kvällens gäster, som mest verkar vara av representationsslaget, lyckas inte på lång väg fylla upp lokalen. Spot är inget för den som vill gå ut och slöäta. Den italienskinspirerade menyn kräver, både av plånbok och av gom. Man kommer liksom inte undan. Till pastan serveras musslor och bläckfisk. Lammet serveras med sniglar. Ingen standardmeny precis, men ett paradis för finsmakaren. För mer vardagsnära smaklökar kan det upplevas som lätt stressigt att det inte finns några säkra kort att ta till, men allt är förlåtet när maten kommer in. Rätterna är perfekt komponerade och uttänkta med små bonusdetaljer, som parmesanchips och utsökta kycklingqueneller till förrättssoppan på rostade plommontomater. När huvudrätten, rosastekt gödkalvlever, avslutats svävar man en bit ovanför stolen. Då serveras pricken över i, myntatoppad rabarbermilkshake med marängtäcke. Det kan inte bli bättre. Priserna ligger mellan 65 och 125 kronor för en förrätt och 165 till 195 kronro för varmrätten. Det finns två trerättersmenyer, varav en vegetarisk, och en sjurätters avsmakningsmeny för två personer. Bra. Men här tar tyvärr berömmet slut. Av en restaurang i den här prisklassen förväntar man sig en diskret betjäning som inte ifrågasätter gästernas val från menyn eller måste läsa innantill på vinflaskan för 500 kronor. Så fungerade tyvärr inte vår betjäning. Ett minus också för den odefinierbara diskantmusiken som oavbrutet mal på i ett stresstempo. Sammanfattningsvis: Spot har ett enastående kök som förtjänar en bättre inramning. Men för matens skull återvänder vi gärna, om vi har råd.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.