Jag brukar i regel undvika källarutrymmen, med rädsla för att bli inlåst och aldrig hitta ut igen. Det är något som ni kallar fobi, men som jag kallar sunt förnuft. Vet ni hur många källarrelaterade olyckor som sker varje år? Det är en hel del, och lägg då till dem som aldrig anmäls eller redovisas. Mörkertalet vad gäller källarolyckor är enormt. Därför förvånar det mig att min största behållning av Herr Dahls är källarpartiet. Denna fantastiska lilla undervåning med enorma skinnsoffor, varma utrymmen och vinförråd är en väl bevarad hemlighet. Som gjord för utomkroppsliga upplevelser tillsammans med kaffe och cognac. Det är nämligen till desserten som man kan smyga nerför trappan på herr Dahls. Jag har aldrig vågat fråga om man kan spendera en hel middag här. Men till kaffet, glöm den inte, källarvåningen på Herr Dahls är där för att upptäckas.
Ovanvåningens restaurangavdelning är minimalistisk sånär som på ett par rejäla, mörka soffor vid ingången. Det är något tätt mellan borden på sina ställen, ett problem som många lyxkrogar lider av. Däremot älskar jag den lilla kvadratiska baren, här är det perfekt att sitta ner och njuta av menyn, planera sin middag och ta ett par järn. Bartendern är supertrevlig och har en jättestor Rolex. När mitt sällskap gått till damrummet är det bartendern jag blir väldigt personlig med.
Det är något stelt i restaurangen, mycket beroende på allt ljust trä och affärsklientelet, men det blir lite lustigare när man får in maten. Herr Dahls nämns ju inte lika flitigt som stadens mer klassiska lyxkrogar, men är tillsammans med Kock och Vin stans bästa bubblare. Maten är bra. Särskilt torsk med äggsås och en anklever. Väl preparerad och med en smak som känns mer modig än på många andra krogar. Öppet: mån-lör 17.00-23.00.