Grabbarna bakom Hells Kitchen ska veta att vi länge väntat på en skön köttrestaurang av detta snitt. Tidigare har vi varit tvungna att åka till Hannas Krog i Stockholm för att få i oss lite härliga stekar med all världens såser. Nu har Hells Kitchen inte riktigt kommit upp i den klassen än, men deras förrätter - lite tapas av slaget räkor, musslor, getostkroketter, kycklingvingar - är riktigt lysande. Vi äter snabbt upp och kör in lite extra räkor och kycklingvingar. Synd bara att väntetiden är fruktansvärt lång. En typisk barnsjukdom för en nyöppnad krog. Personalen är annars väldigt trevlig och passar upp fint, men är något oerfaren. Lite charmigt rultiga springer de runt och hjälper till, men inger kanske inte det ultimata proffsiga intryck man ändå någonstans söker. Särskilt när en helkväll landar runt tusenlappen för två personer. Kvalitén på maten varierar. En bricka för 390 kronor innehåller generösa mängder kött, bland annat oxfilé, bacon, kyckling, men råvarorna är inte behandlade på ett riktigt schyst sätt. De andra huvudrätterna är bättre, särskilt en svärdfisk. Såserna är däremot fina och finns i olika varianter, med favoriter som sourcremé och bluecheese. Vi gillar konceptet och grundidén, men många av barnsjukdomarna måste arbetas bort om Hells Kitchen ska bli en kraft att räkna med. Hells Kitchen är en krog vi vill ska få ett långt liv i Göteborg. Men då får de göra om köttbrickan, se till att det finns kraft i köket, och framför allt vara ödmjuka nog att inte kräva 20 kronor i garderobsavgift när allt inte är tipp topp.
Stad:
Lokal: