Café Ultimo

admin-kollegorna 12:11 2 Oct 2002
Café Ultimo är det senaste tillskottet i Sommerskokoncernen, där Dan Truell, båda Café Ketchop och Café Victor ingår. Man öppnade för sju månader sen. Lokalerna är stora och ljusa, bord och stolar i mörkt polerat trä. Liksom på syskonkrogarna har man satsat ordentligt på inredningen, som är elegant samtidigt som den bjuder på intressanta detaljer. En av väggarna mot köket är gjord i dubbelt plexiglas, fylld med vin- och spritflaskor. Loungejazz spelas på behaglig volym. Vinlistan är en som en bok över varje vindistrikt i hela Italien, och kyparen viftar som sig bör italienskt med händerna när han förklarar vilket vin som passar till vilken mat. Menyn har fyra avdelningar, med ungefär fyra rätter i varje: förrätter, mellanrätter (pasta), huvudrätter, ost & dessert. Alla pastarätter kan även fås som huvudrätt mot ett tillägg på 40 danska kronor. Man har också ett fast menypris, där du själv väljer vilka tre eller fyra rätter som ingår. Maten är god, och uppläggningarna är små konstverk i sig. Vad sägs om en förrätt med gula och röda tomater med mozzarella, rostade pistagenötter, vaktelägg, olivtapenade och soltorkad tomatpesto - "och", säger kyparen, slår sig ner bredvid mig i soffan, lutar sig fram över tallriken med armen om mig och visar, "det här andra lagret, det är en semi-soltorkad tomat!" Okej! Den färska pastan med tärningar av parmaskinka, vitlök, schalottenlök, chili, saffran, parmesan och grädde är en njutning. Den ugnsbakade havsabborren serveras hel, med sommargrönsaker och potatisgratäng. Desserterna är också lockande - två söta, espressoglass, vanilj, mocka och choklad och baileys på det, eller vit choklad med fruktsallad. Efter sin uppvisning i italienskt spexeri/dansk hygge har dock kyparen litegrann tappat intresset för oss - han älskar mig inte längre - vi får säkert vänta flera minuter på att beställa espresson. Och för att vara en krog med detta prisläge och detta antal spritflaskor längs hela väggarna är det lite uppseendeväckande att de inte kan göra en Frier Tuck, när vi försöker beställa det. Men man kan inte få allt. Detta är en avslappnad halvlyxig krog som är väl värd ett besök. Öppet: Mån-ons 11.00-24.00, tor-lör 11.00-01.00, sön stängt.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.