Visst är det kul att någonting har hänt med gamla Biblos? Okej, det är lite märkligt att de kallar krogen Buddha Dining & Bar, utan att ha någonting att göra med den franska, en gång hippa, krogen med det snarlika namnet Buddha Bar. Att man åker lite snålskjuts på ett känt varumärke behöver ju faktiskt inte betyda att krogen är dålig. Även om det osar katt.
Och visst, den där katten kanske luktar en smula fränare när man vid bordsbeställningen får frågan "Är ni över 25 år?". Varför ställer man en sådan fråga? Ägarna har visserligen ett förflutet med nattklubben Sargasso - en nattklubb för dig över 30 år, men nu handlar det om att beställa bord på en krog för en middag. Finns det över huvud taget någon annan krog som anser sig behöva reglera sitt middagsklientel med en åldersgräns?
Hur är det då för den som nu har det goda humöret att vifta bort dessa två illavarslande detaljer och glad i hågen kliver in på krogen?
Tyvärr, inte helt behagligt.
Välkomnandet på Buddha Dining & Bar är obefintligt, om man bortser från vakterna som är riktigt trevliga. Hovmästaren agerar däremot kofösare. Gästerna skuffas ihop bäst det går, tills trängseln tangerar ofrivilligt hångel med sällskapet bredvid. Servicen är olustig och trög.
Fördrinkar ska serveras blixtsnabbt. Inte i samband med förrätten, som även den tycks ha tryckt en gång för mycket på väckarklockans snooze-knapp.
Krogservice är, för övrigt, inte en bransch i transportsektorn. Det räcker inte med att bära en tallrik från en punkt till en annan. En servitör bör kunna besvara vissa elementära frågor.
- Vilken av de smaksatta ris-sorterna passar till den här rätten?
- Det beror på.
- Koriander kanske?
- Om man gillar koriander.
Herregud! Oraklet har talat!
Irritationsmomenten är för många. Och när servitrisen kommer till vårt bord med några rätter vi inte beställt är det kanske inte helt oförsvarbart av gästerna vid grannbordet att desperat höja rösten och utbrista "Det är faktiskt vår! Vi har faktiskt väntat jättelänge!".
Dessvärre blir man inte mycket gladare när väl maten är serverad. Kvaliteten är ojämn. De friterade ostbollarna smakar riktigt bra. Den ljumma strimlade entrecoten till salladen är däremot inte i toppform. Ankan är på tok för seg. Värst är dock dim sumboxen i vilken vi bland annat påträffar en pilgrimsmussla som närmast har konsistensen av överkokt torskblock. Någonstans där är vi benägna att stämma in i jämrandena från gästerna vid ett intilliggande bord som inför oss öppenhjärtligt beklagat sig över någon av de övriga rätterna.
Nej, middag på Buddha Dining & Bar är ingen bra idé. Något bättre är det i källaren där barpersonalen är uppmärksam och proffsig.
Den obligatoriska garderoben fungerar också bra.