Iamsu

Grattis bukten!

Vad blir det för rap 15:10 23 Jun 2015

artworks-000121053136-i88dr9-t500x500.jpg

GRATTIS BUKTEN!!! Oaklands stolthet Golden State Warriors (ni vet laget som tvingades sluta sjunga IM IN LOVE WITH THE COCO) kammade hem segern i NBA häromveckan och några av buktens bästa artister har slagit sig samman i en hyllningslåt. Jag tror verkligen jag talar för hela VBDFR när jag säger att vi älskar detta. Produktionen står supergulliga P-Lo för och vår älskling och buktens drottning Kehlani inleder. Som jag känt för Kehlani senaste tiden sen hon fick sin dator stulen. Fatta paniken. Jag fick ångest bara av att följa henne på insta genom den här processen. Även Iamsu, Lil B och G-Eazy gör sin grej på denna tune. Fatta vilket härligt gäng!!

P.S. Gullig bonus: 2011 var Kehlani och hennes dåvarande grupp Poplyfe med i America's Got Talent, rekommenderar starkt att titta på Kehlani som ung!!!

Läs mer

Avsnitt 64! Massa Iamsu <3

Vad blir det för rap 12:06 16 May 2014

 

Heeello heloooo (daghe voice)

Sanna och Hugo har lyssnat på Iamsus debutalbum Sincerely Yours och vi ägnar större delen av avsnitt 64 åt att snacka om och runt skivan. Så bra! Så många goa klubblåtar av klassiskt bay/hbk-sound, och ändå har Iamsu lyckats få plats med så många rnb-jams. Vi konstaterar även att Berner har fått plats på skivan. Hugo spelar en extremt gammal Iamsu-sång som bevisar att Suzy Sixspeed inte är en nybörjare som sång-rappande rappare och Sanna har hittat lite textrader där Iamsu står upp för sin och bay areas kvaliteter som rappare. Vi råkar (igen) prata om den här bukt-LA-osämjan där HBK återigen visar på lite missnöje med omvärldens (DJ Mustards) fräcka nyttjande av bukt-soundet. DJ Mustards nya hit Down On Me blir en del av bevisföringen.  

Mot slutet av showen kuppar Sanna in lite ny go rnb från Derek Kingnär vi ändå snackar om bay area. Petter417 saknades tyvärr i Planka-studion denna vackra försommarafton. Men han bidrog ändå kan en säga för vi kunde inte hållas oss ifrån att spela Beatkings freestyle gällande Solange-slog-Jay Z-gate som Petter hittade på internet. När vi ändå höll på passade vi på att spela Beatkings mimi-sex-rod freestyle också pga enormt kul. 

Whatever?! xoxo

 

 

 

Klicka här för att lyssna på Soundcloud.
Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.
 

 

Sånger från avsnittet:

1. Iamsu - Whay You Bout ft Wiz Khalifa & Berner
2. Iamsu - Whole Crew (2011)
3. Iamsu - Stop Signs
4. Iamsu - Ascention
5. Iamsu - T.W.D.Y ft Too Short & E-40
6. DJ Mustard - Down On Me ft Ty$ & 2Chainz
7. Derek King - What It Do ft Iamsu
8. Beatking - Solange freestyle
9. Beatking - Mimi Shower Rod freestye
10. Beatking - We Aint Regular

Nästa fredag är det premiär för klubben Recognize på Angelos i Vårber. Det kommer bli lite live-rap av bl a Paap och Karim 1 hunnid aka Cake Boy och Hugo och Petter spelar lite musik. Kom dit! 22-01.

Kontaktinfo till oss osv finns i högermenyn. Vi har snygga tröjor och sånt här: vbdfr.tictail.com och de ser ut så här: 

Läs mer

H: Det går att streama Iamsus album!

Vad blir det för rap 16:59 8 May 2014

 

Sedan igår kan mans streama Iamsus debutalbum Sincerely Yours via Halmstad Boll Klubbs Soundcloud, fast att det släpps på iTunes och Spotify och sånt först nästa vecka den 13 maj. Mannen som jag har väntat på detta. Har mycket att smälta nu så vet inte var jag ska börja, om jag ska ens få med allt.

Okay meningen ovan var det jag hann skriva på lunchen idag. Jag kommar alltså inte hinna skriva om allt idag. Hursomhelst, skivan finns nedan. Det finns så mycket guld och jag vet inte helt hur jag ska processa det ännu. Ni får tänka på hur mycket Iamsu jag har lyssnat på extremt mycket Iamsu sen jag på chans tryckte play på hans tape Young California en sommar för massa år sedan. Jag bloggade på Bayonnaise i typ tre år, efter halva tiden började jag lyssna på Iamsu och trots att han missade 1,5 år bloggande är han idag den artist jag skrivit flest inlägg om. Ni kan naturligtvis läsa alla 34 inlägg fortfarande, här, och ni kan ju passa på att läsa/lyssna ikapp på Iamsu-taggen på denna blogg också pga guld.

Så det finns några ämnen jag tänkt återvända till nu när hans debutalbum är på gång. Här är några exempel-rubriker som kanske kanske inte dyker upp:

- hur hamnar den mediokra vitingen Bernie Berner på alla stora HBK-skivor?
- Iamsu tillbaka till rötterna, bra snällrap
- Iamsu rånad på radiohits
- 30 år av Bay Area kreativitet, hur Iamsu blev buktens poster boy

OBS att jag älsar Berners musik fastän att han är helt klart medioker.

Dessa rubriker må eller må icke komma i framtiden. För nu får det räcka med detta första intryck: 

- bonusspåret Plan B med Dizzy Wright är en BANGER
T.W.D.Y med gubbarna Too Short och E-40 är så fet. Bay Area står upp för sitt sound!

"i'm tired of these broke rappers name dropping Mac Dre"

Orden är Too Shorts i T.W.D.Y. Jag tolkar detta som att Too Short vill förmedla samma budskap han och Beeda Weeda snackade om i denna video-intervju 2012 efter att Drake fått en hit med Bay Area-soundet i The Motto. Too Short undrar lite över hur det kommer sig att en ung man från Toronto kan få en världshit som låter likadant som 100 buktsånger från 2005. Hur kommer det sig att inga bukt-artister själva lyckas slå med soundet. Sedan dess har vi hört 100 rappare från överallt på buktbeats skicka sina shout outs till buktens framlidne stjärna, medan bukten fortfarande kämpar runt och mest bevakas av obskyra bloggar i europa

Det Too Short pratade om då är direkt relaterat till den frustration HBK-artister har uttryckt över att DJ Mustard fått hela världen att dansa till Bay Areas musik. DJ Mustard har utan att direkt addera till soundet som skapades i Bay Area blivit den hetaste producenten inom rap, och han menar själv att bukt-artisterna borde sluta klaga och göra lite hits. Så är det nu det ska hända? Är det med Sincerely Yours det är dags för en bukt-artist att för första gången någonsin ta plats på tronen som stjärnan över buktens egna sound?

Eller försöker Iamsu slå med samma sorts snällrap han hittade mina öron med i Young California?

VI får väl se, framförallt får vi väl lyssna. Det gör ni alltså här:

 

 

Bay Area-soundet och dess framgångar kan ni läsa om på vår blogg i bl a följande inlägg:


- "P-Lo > DJ Mustard"
- "Derek King ditt lilla gull jag älskar dig"

Så här ser Iamsu ut:

 

 

Av: Hugo

Läs mer

H: "P-Lo > DJ Mustard"

Vad blir det för rap 16:22 25 Apr 2014

 

Först och främst, det som uttrycks i titeln är verkligen INTE en kontroversiell åsikt om en lyssnar på musiken. P-Lo från The Invasion har släppt genibeat efter genibeat i ungefär lika många år som DJ Mustard har släppt genibeat efter genibeat. Skillnaden är att väl att DJ Mustard har lite fler radiohits och P-Lo är ca 1000 gånger mer omtyckbar/gullig. Skillanden ligger också i att P-Lo kommer från den miljö som uppfann det sound som dominerat kalifornisk musik de senaste åren och DJ Mustard är en helt vanlig person som på ett lite längre geografiskt avstånd formats och influerats av bay areas kreativitet.

 

 

Diskrepansen mellan hemorten för de kaliforniska artister som slår igenom stort, och hemorten för de artister som är kreativt ansvariga för den musikaliska innovation som lett till Kalifornien nuvarande framfart inom musiken är traditionsenlig. Det kanske är ett helt normalt storebror/lillebror-förhållande mellan LA och Bay Area, vem vet.

Jag har ofta tänkt att just innovationskraften och kreativiteten både ligger till grund för den fantastiska musik och det drivande engagemang som verkar finnas i Bay Area, och även är anledningen till att det nästan utan undantag alltid är artister från andra ställens om kapitaliserar på Bay Areas uppfinningar. Väldigt icke-fakta-grundade tankar här OBS, men de kommer från t ex:

När bay area hade en hype på gång med hyphy gjorde tonåringarna redan post-hyphy, eller fruity pebble punk rock/based som de kallade det. The Pack hade en hit med soundet i Vans, och resten av kidsen levde ut i hur nyskapande de var snarare än att försöka hänga på de äldre gardets framgångar med hyphyn. Mistah FAB som var en hyphy-yngling var alltså ca 25 när hyphy var som störst. Den blivande HBK-medlemmen Jay Ant var nog inte mer än 15 när han blev känd lokalt som rappande och producerande medlem The Packs systergrupp Diligentz.

 

 

När det sound som i stort sätt låter likadant som den musik DJ Mustard nu turnerar världen med väl spreds utanför Bay Area i form av jerkin hade den huvudansvarige innovatören Young L redan börjat göra nån flummusik om matematiker och sånt, och Jay Ant håller på med nåt liknande kreativt. Innovatörerna hade redan gått vidare.

 

 

Några bay area tweens (tweens vid fruity pebble punk rockens guldår ca 2007) som numera kallar sig bl a Iamsu och Sage The Gemini fortsatte dock följa post-hyphy-rälsspåren Jay Ant och Young Ls lagt ut. Så småningom bildade tweensen den allsvenska fotbollsklubben HBK och produktionsgänget The Invasion. De lyckades knyta till sig gamlingen Jay Ant och med P-Lo i spetsen producerar The Invasion numera beats som rent musikaliskt utan tvekan är minst lika intressanta som LA-killarna DJ Mustard och Leauge of Starz. Men det är i LA skivbolagen har hittat de största hitsen hittills.

I avsnitt 59 diskuterar vi det lilla missnöje bay area-artisterna traditionsenligt känner för att LA-producenten DJ Mustard utan att direkt bidra till utvecklingen kapitaliserar på buktens sound. De är med grund i denna diskussion jag nu känner att nån måste lyfta frågan och göra jämförelsen:

P-Lo > DJ Mustard

Om inte annat så för att jag hejar på P-Lo pga hejar på lillebror Bay Area, det är deras tur nu!! Och det där med att P-Lo är extremt omtyckbar.

Längre upp hör ni den P-Lo producerade What You Bout med gästerna Wiz, P-Lo och Berner (ska berätta om vitingen Berner en annan dag) från Iamsus kommande skiva. Jag kommer inte sätta ihop några jämförande mixar eller whatever pga ni som lyssnar på ny musik har ju hört minst 20 sånger producerade av båda lägrerna och om icke så räcker det att veta att båda gör genibeats.

Av: Hugo

Läs mer

H: Hur Freddie Ljungberg knyter ihop HBK med HBK

Vad blir det för rap 11:19 24 Apr 2014

 

För ett drygt dygn sedan när Petter nyligen slutat fylla år ens i Söderhavet och jag fortfarande fyllde år i stora delar av världen skickade Petter denna bild till mig som inlägg på min vägg på Facebook.com. Han hälsade grattis och bad mig försöka tänka in hur den här personen Shawn Michaels och hans roll(?) Heart Break Kid passar in i den här Halmstad Boll Klubb/Heart Break Gang aka HBK-röran. Jag svarade att jag skulle utreda saken, men att jag fortfarande var säker på att det var Fredrik "Freddie" Ljungberg som var spindeln som knöt samman de olika HBK-gängen. Sedan bad Sanna mig förklara vad hur Freddie passar in i HBK-röran. Allt detta ska jag svara på här.

Vi börjar från början för er som inte hängt med i hela HBK-röran.

HBK 1.
Det finns ett kreativt ungdomsgäng bestående av typ 22 ungdomar från Bay Area som kallar sig HBK. Kända medlemmar är Sverige-aktuelle Sage The Gemini, Iamsu, Kool John t ex. Detta HBK är alltså Halmstad Boll Klubb. Så här ser gänget ut: 

HBK 2.
Det finns ett aningen kreativt men mestadels hårt slitande allsvenskt fotbollslag från västkuststaden Halmstad. De "kickar boll" och sånt. Deras styrka ligger i att de har två anfallare som springer för mycket och skjuter så fort de når bollen, islänningen Gudvin Baldvinsson och den typsikt alldagliga och rätt okay allsvenska anfallaren Micke Boman. På bänken sitter ynligen Antonsson redo att springa massa och skjuta på allt vid eventuellt byte. Detta är alltså Heart Break Gang. Så här ser gänget ut:

Svar:
Svaret på Petters fråga är enkelt: det är inte nån Shawn Michaels på bilden. Det är HBKs före detta vänsterback och numera marknadsman Per Texas Johansson ni ser gånger tre på bilden överst. Så här såg Per Texas Johansson ut som aktiv:

 

 

Ni ser likheterna. Det är samma person på bilden överst som på bilden precis ovan här. Sist jag såg Per Texas Johansson spela live överhörde jag en diskussion på grov halländska mellan två medelåldersmän:

- han är bra den där Kansas
- njae

Svaret på Sannas fråga är lite krångligare och lite mer av en åsiktsfråga. Här är mitt svar:

Fredrik "Freddie" Ljungberg är den Premier Leauge-spelare någonsin (engelska ligan) som stilmässigt och uttrycksmässigt kanske skulle ha störst chans att integreras i det kreativa kollektivet HBK från Bay Area. Att Halmstad-sonen Freddie slog igenom som allsvensk spelare i HBK gör ju matchningen självklar. Idag driver Freddie sportkrogen "Freddie" i Halmstad. Här är t ex Freddie Ljungberg i en jacka från the Pink Dolphin x HBK Camo Collection:

 

 

Här är en kille som heter Skipper i en väst från samma kollektion:Här är en 40 minuter gammal sång med en kille som heter Skipper och Jae Cuervo:

 

 

Här är en lite äldre sång från 15 timmar sedan med rnb-sångaren Derek King och Iamsu:

 

Av: Hugo

Läs mer

H: Fvckknvll vad bra 50 Cent va på denna HBK-sång

Vad blir det för rap 10:01 10 Apr 2014

 

Det var då ett helvete att googla fram en bild på 50 Cent och Iamsu tillsammans. Jag var helt säker på att jag skulle hitta en direkt från videoinspelningen av Up! remixen 2011-2012 eller när det nu hände. Jag scrollade uppåt två minuter men inte en bild. Det kanske var fotografernas som konspirerade då den version av Loverance hit som tillslut pushades av skivbolaget var den utan verser av sångens refräng-sångare, låtskrivare och producent: Iamsu. Även en kille som heter Skipper fick en vers skrotad.

Istället ser ni omslaget till Iamsus kommande skiva Sincerely Yours.

Undrar om 50 Cent vet att han var delansvarig till ihopsamlandet av Iamsus första miljon. För alltså, stim-pengen på båda komposition och skrivande av Up! måste ändå gett en slant och Fiddys medverkan gav säkerligen sången en miljon värt av extra stiminkomst. Trots att Fiddy lät väldigt out of place och i jämförelse med Iamsus vers på orginalet blev helt förnedrad. Lyssning: orginal här, versionen med Fiddy och Iamsu här, och den sista utan Iamsu-vers här.

Nu är 2014 fuckin här. Loverance är inte längre med i HBK, om han nånsin var det? Men 50 Cent jobbar med HBK igen. Och som inläggets rubrik antyder så är 50 Cent jättebra på den här nya sången. Lyssna direkt:

 

 

Det är ingen twerk-hit som Up! direkt. Det är ingen post-hyphy-aka-based som Jay Ant slog igenom med 2006. Just det, kanske ska nämna det, det är alltså en Jay Ant-sång med Jay Ant-refräng på ett Jay Ant-beat. Vad tycker ni?

Själv älskar jag när Iamsu börjar sjunga typ direkt. Och jag blev helt slagen av ej-out-of-place 50 låter. Ni förstår ju vad jag förväntat mig efter hans tidigare arbete med HBK. Men en aningen autotunead (eller?) 50 sjunger ju mky mysigt på detta beat. Jag är chockad. Och glad. Så peppad på att hela Jay Ant-skivan ska låta så här nu. Gärna med lite fler Iamsu-samarbeten, gärna lite som Ant och Susies samarbetsskiva Stoopid från för några år sen. Varför gör de inte en skiva tillsammans bara: Jay, Curtis och Suzy.

Så här ser Jay Ant ut:

Av: Hugo

Läs mer

S: ZENDAYA + TY$ + BOBBY BRACKINS + IAMSU

Vad blir det för rap 18:53 11 Jan 2014

zendaya.jpg

Halloj! På bilden ser ni föredetta Disney-stjärnan och modellen turned tonårspopstjärnan Zendaya tillsammans med Ty$ och IamSu. Zendaya släppte sitt självbetitlade debutalbum i höstas, och har nått vissa framgångar. Hennes första singel Replay påminde mig om en ung Cassie, ni vet Me & U-Cassie. Det är glad och modern rnb-pop, och jag gillar det! Zendaya ska om ett par dagar släppa nästa singel My Baby, som kommer släppas i en remix-version med verser från Ty$, IamSu och något mindre kände Bobby Brackins, en snubbe jag mest förknippar med Ray Js I Hit It First, ni vet låten om att han låg med Kim Kardashian före alla andra. Förlåt men jag älskar den låten, den är verkligen så jävla catchy. Den är producerad av Nic Nac, samma snubbe som också gjort Zendayas My Baby. Han ligger även bakom Sean Kingstons Beat It. Håll ett öga på Nic Nac, han lär fortsätta leverera hits.

Zendayas My Baby-remix är ett stort steg för vårt älskade västkustsound, Ty$, IamSu och gänget tar nu ett kliv in i popvärlden och jag tycker verkligen det soundet funkar minst lika bra i glad tonårspoprnb som på DJ Mustard-bangers eller på Ty Dollas melodiösa R&B-jams. Jag kommer spela sönder den här låten!

Läs mer

H: Sage karriärstrappa, Trappsteg 9:

Vad blir det för rap 10:36 20 Dec 2013

 

I onsdags gick jag igenom alla åtta trappsteg på Sage The Geminis karriärtrappa här på bloggen. Trappsteg 9 kom idag, från ingenstans. Ja, informationen på bilden ovan stämmer: Justin Bieber gästar på remixen! 

Justin rappar om sin ferrari bland annat. Av texten att döma är han nu gammal nog att köra andra fordon än segways. Sage och Iamsu har också varsin ny vers (mycket goda nyheter att detta inte blev tredje gången Iamsu blev bortsparkad från en sång han gjort till en hit, tidigare tillfällen var Loverance Up! (utbytt mot 50 Cent) och Jonn Harts Who Booty (utbytt mot Frensh Montana)).

Om allt går som det ska kommer vi få se trion twerka i videon som jag antar kommer (troligare är att vi får se dem yiken men men...). Lyssna på Gas Pedal-remixen nedan och/eller köp den på iTunes.

 

 

Av: Hugo

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla