Beatking

Drake lovar mer än han levererar?

Vad blir det för rap 21:05 20 May 2015

2015-05-19_16.07.46.png

Ja ni ser ju själva. Sauce Walka från Sauce Twinz hade nog räknat med att få lite festivalbokningar och skivbolagsmöten så här under våren. Han visste att de har en hit i 2 Legited 2 Quitted, han visste att hans flow har förtrollat hela Houston. Han trodde att droppen som skulle få lean-koppen att tippa över och sätta karriären i rullning på allvar var inom räckhåll. 

Jag pratar förstås om en Drake-cosign. 

En Drake-cosign är världens kanske mest frekventa faktor när det gäller att få rappare att slå igenom. Folk säger att Drake gett mer rappare karriärer än alla skivbolag tillsammans de senaste åren. Vad en Drake-cosign betyder för artisten Drake tvistas det dock om. Hur mycket tjänar en kanadensisk skådespelare turnt rapper på att lägga en vers på ATLs hetaste gangsterrap-grupps hetaste singel (Migos och Versace)? Hur mycket tjänade Drake på att ge Mac Dre shout outs när han kopierade Bay Areas sound på The Motto? 

Vem vet! Det vi definitivt vet är att folk på internet och i verkligeheten har irriterat sig på hans snabba och vampyrliknande besök i innovativa, kreativa och mindre spridda lokala sound. Jag vet inte jag. Jag gillar ju bara Drake när han gör hits, och det sätt han gör hits på idag är genom att lägga verser på andra människors hits. Föredrar nästan alltid substans framför ej substans i rap (leverans går alltid före oavsett så klart), men jag vill ha mina Drake-verser så bortkopplada från hans känsloliv som möjligt. Samtidigt klarar jag inte av att rappa med i Abidaz-raden "ta ett Drake-beat gör den helt hård" eftersom det faktsikt är ett Zaytoven-beat och en Migos-sång! Faktsikt!

Vi får väl se vad som händer med Sauce Twinz genombrott nu. Händer det inte alls? Var så säker på att det skulle komma. Jag väntade ju också på den där Drake-remixen. Det vi vet är:

1. IG-bilden som jag fotade av ovan, den är raderad från Sauce Walkas konto. Hörde Drake av sig?

2. Houston är fortfarande den nästa fetaste rapstaden just nu (efter ATL), vare sig Sauce Twinz genombrott händer eller ej.

Bevisen hittar ni på internet. Men en ledtråd, idag släppte Beatking That Aint My Thot och T-Wayne mördar allt annat som kommit under maj 2015 på detta tape (främst hans Nasty-remix som nu börjat få remixer, som ni hör nedan).
 

/Hugo

Läs mer

Påskens viktigaste raphändelse 2.0

Vad blir det för rap 22:49 6 Apr 2015

 

För ca 24h sen utsåg Amat här på NG påskens viktigaste raphändelse: Plies blir bodyslammad på scen av ett random fan på under en konsert.

Självklart har det nu kommit en Beatking-freestyle om händelsen. Den kanske inte är riktigt lika kul som Mimi-Shower Rod/Surf Board-freestylen eller Kermit-freestylen, och inte riktigt lika ignant som Ebola-freestylen men det gör ändå hela historien lite roligare. Jag får nog ca 95% av mitt skvaller från USA via Beatking.

Här är Plies-freestylen:

 

/hugo

Läs mer

Go sång från Houston

Vad blir det för rap 15:24 18 Aug 2014

 

Sången börjar typ 0.25.

Detta låter som att det är influerat av likadelar Young Thug, vilken-rap-som-helst-från-ATL-2014 och Dallas (typ Yung Nation för att nämna nån nutida). Dallas-delen innebär att Beatking måste hållas delvis ansvarig. Dallas-rap från Houston är det Beatkings område, och fast att jag inte är vid min hemdata och kan söka svar i form av samarbeten i mitt iTunes så är jag helt säker på att kopplingen mellan Moe Gang och Beatking inte bara är upplevd av mina öron.

Minst en av Rodji Diego, Rizzo Da Hu$tler och Sauce Walka är alltså en del av detta Houston-gäng Moe Gang. Som jag vet inget om men vet att jag har sett på internet.

Detta tempo är även mitt klubbtempo, mest dansvänligt imo.

/Hugo

Här är Rodji Diego:
 

photo-3.jpg

Läs mer

Avsnitt 64! Massa Iamsu <3

Vad blir det för rap 12:06 16 May 2014

 

Heeello heloooo (daghe voice)

Sanna och Hugo har lyssnat på Iamsus debutalbum Sincerely Yours och vi ägnar större delen av avsnitt 64 åt att snacka om och runt skivan. Så bra! Så många goa klubblåtar av klassiskt bay/hbk-sound, och ändå har Iamsu lyckats få plats med så många rnb-jams. Vi konstaterar även att Berner har fått plats på skivan. Hugo spelar en extremt gammal Iamsu-sång som bevisar att Suzy Sixspeed inte är en nybörjare som sång-rappande rappare och Sanna har hittat lite textrader där Iamsu står upp för sin och bay areas kvaliteter som rappare. Vi råkar (igen) prata om den här bukt-LA-osämjan där HBK återigen visar på lite missnöje med omvärldens (DJ Mustards) fräcka nyttjande av bukt-soundet. DJ Mustards nya hit Down On Me blir en del av bevisföringen.  

Mot slutet av showen kuppar Sanna in lite ny go rnb från Derek Kingnär vi ändå snackar om bay area. Petter417 saknades tyvärr i Planka-studion denna vackra försommarafton. Men han bidrog ändå kan en säga för vi kunde inte hållas oss ifrån att spela Beatkings freestyle gällande Solange-slog-Jay Z-gate som Petter hittade på internet. När vi ändå höll på passade vi på att spela Beatkings mimi-sex-rod freestyle också pga enormt kul. 

Whatever?! xoxo

 

 

 

Klicka här för att lyssna på Soundcloud.
Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.
 

 

Sånger från avsnittet:

1. Iamsu - Whay You Bout ft Wiz Khalifa & Berner
2. Iamsu - Whole Crew (2011)
3. Iamsu - Stop Signs
4. Iamsu - Ascention
5. Iamsu - T.W.D.Y ft Too Short & E-40
6. DJ Mustard - Down On Me ft Ty$ & 2Chainz
7. Derek King - What It Do ft Iamsu
8. Beatking - Solange freestyle
9. Beatking - Mimi Shower Rod freestye
10. Beatking - We Aint Regular

Nästa fredag är det premiär för klubben Recognize på Angelos i Vårber. Det kommer bli lite live-rap av bl a Paap och Karim 1 hunnid aka Cake Boy och Hugo och Petter spelar lite musik. Kom dit! 22-01.

Kontaktinfo till oss osv finns i högermenyn. Vi har snygga tröjor och sånt här: vbdfr.tictail.com och de ser ut så här: 

Läs mer

P: Solange Jay-Z FIGHT: Rap-internet har kul

Vad blir det för rap 08:39 13 May 2014

Jag och min brorsa åkte runt på Hisingen i en bil igår ikväll, like we sometimes do, och när jag kom tillbaka o "kollade internet" så... assåååå...  Ja ni har ju hört vad som har hänt. Ok, ok, ok, ok. LUGN NU. Vi vet inte varför Solange bestämde sig för att lägga hand samt fot på sin syrras pv AKA Shawn "I don't wear Jerseys, I'm 30 plus/give me a crisp pair of jeans n***a, button ups" Carter AKA H-2-tha-Izz-O, V-2-tha-HISS-A (alltså Jay-Z ) men vi vet att fram tills vi får reda på att det ligger något riktigt mörkt och sorgligt bakom så kommer internet ha sitt kul med det här. Internet älskar kul. Här är vad jag hittat SO FAR, (Svante har mer) i de tre kategorierna (1) Twitter (2) Instagram (3) Rapmusik

 

Vi börjar med (1), alltså twitter:

Betyg: MVG

Motivering: hahaha kolla Jays min. Också: Skämtet anspelar på att Bey o Solange är på samma sida i detta, vilket en också får känslan av när en kollar på videon?

Disclaimer: detta är ju inte alls "rap-internet" men skitsamma den e med ändå. Även: om jag är rap, är inte allt jag gör då rap? Including this. Now that's deep. Deep like the mines of Minolta <--- *RBX RÖST PÅ TREDJE VERSEN PÅ "SERIAL KILLA" MED SNOOP DOGG*

 

(2) instagram:

Betyg: G+

Motivering: Curtis"har jag nånsin skrattat ett hjärtligt, från djupet av min själ lyckligt, skratt i hela mitt liv eller kan jag bara skratta om jag hånskrattar?" Jackson (alltså 50 Cent) ällllllllllllskar att driva med sånt här. Detta är roligt men det hade kunnat vara ännu roligare? Ok kollade igen nu, slutet e fan kul ändå. Den kanske får VG ändå

 

(3) Rapmusik:

BeatKing - "Solange Jay-Z FIGHT freestyle"

Betyg: MVG 

Motivering: Kommer ni ihåg när Miley Cirus gjorde en sån där "twerk" och internet producerade en chockvåg av ord kraftigare än *kul och snappy liknelse* ? När RT-stormen hade lagt sig hade Ayesha Siddiqi (AKA PushingHoops skrivit det bästa om saken, Big Freedia sagt det bästa om saken, och Houstons egen, VBDFR-kände, BeatKing gjort den bästa musiken om saken på låten "Twerk Like Miley Cirus" där han rimmar "my achy breaky heart" med "make that pussy fart". På "Solange Jay-Z FIGHT freestyle", som han producerat, rappat in o släppt på internet bara timmar efter solange-jay-z-FIGHT-filmen läckt finns ingen enskild rad som är riktigt lika kul som få-f****n-att-fisa-raden men hahahaha lyssna på låten, "KICK THAT N***A LIKE SOLANGE" *gråter-av-skratt-emojin*

Disclaimer: Antagligen har Solange en väldigt legitim anledning att vara sparka-pappan-till-min-systers-barn-arg, och om/när den kommer fram så kommer det inte vara lika kul att lyssna på när BeatKing skrattar åt det här slagsmålet på ett sätt som ändå är lite killars-våld-och-känslor-är-på-allvar-tjejers-våld-och-känslor-är-lol, men 1, tills dess let's lol och 2, "Jag håller inte med om ditt sätt att se på den här saken men jag är beredd att hitta på ett Voltaire-citat för att försvara att jag lyssnar på den här låten du gjort" - Voltaire

 

En sak är säker när det gäller den här fighten och (rap-)internet: Det kommer mera (no Martin Timell & Arne Hegerfors)

 

PEACE (så länge)

/Petter

 

Läs mer

H: Jag och Beatking har samma hjärna

Vad blir det för rap 12:19 4 Apr 2014

 

En skulle kunna tro det, sett till hur jävla perfekt turn-up-music både jag och Beatking tycker att Dallas har producerat genom åren. Mannan jag sittdansar till Beatkings Dallas-kompilations-sång Stanky Franky nu, typ femte gången i rad. Om jag kunde dansa som White Boy Boogie skulle jag göra det. Och Stanky Franky är bara en av de Dallas-inspirerade sångerna på överrasknings-tapet 2nd Home som Beatking släppte helt plötsligt utan förvarning igår.

Som Petter417 brukar säga, tänk att en kan bli så glad för ny rap fortfarande. Framförallt när det är ny rap som är nostalgisk och hyllar gammal rap (som jag råkar känna för att vara nostalgisk över också). Mitt förhållande till Dallas-rap har de senaste fem åren typ varit: jag ska snart börja lyssna på typ 50% rap från Dallas. Sen har det inte riktigt hänt. Men nu när Houston-rapparen Beatking bestämde sig för att (som han föklarar i introt) göra ett hyllningstape till hans andra hemstad (pga han älskar musiken och har snott sin stil därifrån) så går rycks jag med extermt lätt alltså. Pröva hur du reagerar i din hemmiljö:
 

 

Att höra Beatking över Dallas-hits-beat som Stanky Leg, Hit Dat Hoe, Walk With A Dip mannen jag kan inte sitta still. Han slängde in sin sång med Fat Pimp Smile också och det är ju ok pga hit. Jag att ni skulle få bli nostalgiska över Dallas-rap tillsammans med mig. Jag skulle kunna klistra in jättemånga sånger här så klart men aint nobody har mer än 10 minuter att kolla på fantastiska musikvideor med Dallas-rap ändå. Så här är två extremt feta Dallas-throwbacks som ni kankse kanske inte har dansat 1000 gånger till. Lil Wills My Dougie och B Hamps Do The Ricky Bobby:

 

 

Av: Hugo

Läs mer

H: Beatkings nya mixtape går att höra

Vad blir det för rap 16:02 25 Nov 2013

 

 

För det gäng som lyssnat på vår podcast de senaste månaderna är detta knappast förvånande: idag, dagen Beatkings Club God 3 släppts, har jag endast enbart lyssnat på Beatkings album Club God 3. Jag kommer antagligen inte vilja höra något annat på hela vecka 27 eller 35 eller vilken vecka det än nu råkar vara just nu. För det lilla gäng som ibland festar och dansar när VBDFR spelar musik på lokal kanske det inte heller kommer som en chock när jag berättar detta: ni kommer få höra några av dessa Beatking-sånger nästa gång vi spelar musik på lokal (vilket råkar va vår 2årsfest den 5 december). Inte lika ofta som jag spelar hans twerk-hit Miley Cyrus, men nästan.

 

Fan vad taggad jag är på denna skiva. Har ni mot förmodan aldrig hört Beatking innan så kan vi väl säga så här: han är Texas svar på Solnas Ivory On The Beat. Lyssna på Club God 3 stremat på thafixx.coms audiosmack här nedan eller gör ett försök att lista ut hur ni tillförskaffar er mp3s från googles butik här (av nån anledning finns inte skivan på datpiff eller livemixtapes som normal musik).

 


 

Bonus!! Här nedan kan ni kolla på den supertunga videon till den supertunga U Aint Bout That Life från 2011 typ:

 

 

Av: Hugo

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla