Sage The Gemini

Avsnitt 59! Rätt mycket nytt faktiskt

Vad blir det för rap 16:23 2 Apr 2014

 

Shoo!

 

Vi avslutade mars med att prata om lite ny musik LIVE rakt ut i etern i Radio Skanstullradioskanstull.fm i måndags. Det var alltså avsnitt 59!!

 

För tredje avsnittet i rad inleder vi med att prata genomgående om en ny och toppenbra skiva vi har hört. Denna gång gällde det Halmstad Boll Klubb-rapparen Sage The Geminis debutalbum Remember Me. Diskussionen gled in på två aktuella reportage (läs Noz i Spin här och Naomis Zeichner i Fader här) om HBK och Sage. Det visar sig att det kanske trots allt finns kvar lite gammal go bay area-missunnsamhet gentemot artister och producenter från andra delar va världen som gör succé med Bay-soundet utan att berätta var de hittade sin inspiration (t ex DJ Mustard, läs hans svar på kritiken).

 

Vi hinner spela några sekunder av en gammal Young Bari sång och några minuter av en ny Young Bari sång innan vi lämnar bukten för att lyssna på nytt från Fly Young Red och en fantatisk av vår favorit Loyal-remix av 3D Na'Tee. Chock-mycket bra och intressant musik denna gång. Trevlig kväll.

 

Whatever?!? XOXO

 Klicka här för att lyssna på Soundcloud.
Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.

Avsnittet är precis som de tre senaste inspelat på Radio Skanstull och vi kommer spela in där igen hela hösten. Det är samma tid som gäller varje måndag, 19-20. Ungefär varannan måndag sänds ett gammalt avsnitt ut och varannan måndag spelar vi in nytt, ni får reda på det i förväg via vår IG eller twitter eller nåt sånt. Lyssna live 19-20 varje måndag hursomhelst! Alla lyssnare är hemskt välkomna att komma dit och lyssna live och ta sig nåt att dricka och äta, det är mycket trevligt och gott, kolla på radioskanstull.fm.

 

Sånger från avsnittet:

1. Sage The Gemini - Remember Me
2. Sage The Gemini - Go Somewhere (ft Iamsu)
3. Sage The Gemini - College Drop (Ft Kool John)
4. Young Bari - I Bangz
5. Young Bari - Da New Bumble
6. Fly Young Red - Boy Pussy
7. Fly Young Red - Shady N*ggas
8. 3D Na'Tee - Loyal REMIX (av K-Michelles version)

Nästan all musik finns strömbar på youtube.com!

Kontaktinfo till oss osv finns i högermenyn. Vi har snygga tröjor och sånt här: vbdfr.tictail.com och de ser ut så här:Läs mer

H: Denna sång handlar alltså inte om rimming???

Vad blir det för rap 16:02 1 Apr 2014

Mannen jag tryckte play på den här sången för jag trodde det skulle vara den första Sage The Gemini-sången som handlade om sex eller nåt sexigt. Pga den heter Kiss It. 

Kool John är ju annars snuskgubben i gänget, han är ju den enda i HBK som fått mig att skriva något i nivå med "jag trodde ett tag att Kool John skulle ta fram kuken på riktigt i den där soffan" när jag bloggade på min gamla blogg. Sage har ju påståt att hans twerk-hit Red Nose i själva verket handlar om hans hund med en röd mule. Han är ju skitsnäll och fast att han brukar göra musik med snuskrappare som Kool John och Mr Eat It First aka Smoovie Baby så rappar han sällan själv om sex.

Alltså jag hinner inte reda ut det här nu, jag har en för kort rast. DEV jag gillar dig sen du innan du släppte Bass Down Low pga du är en bukt-artist osv och har Cyrano-produktioner, men du kan ju inte släppa en sång som heter Kiss It 2014 med en rappare med en refärng med upprepade kiss my ass och inte vara övertydlig med om du menar det gamla goa uttrycket med innebörd ca dra åt fanders eller om du är ute och gör en snusksång nu. Såvida du inte vill att jävla bloggar jorden runt ska bli förvirrade alltså.

Bakgrund: (1) kvinnliga rappare har i hundra år rappat om att bli slickade i röven och (2) de senaste året kanske har även manliga rappare allt oftare börjat rappa om att de kanske gör det ibland. Fråga snuskbloggen. Detta innebär att (3) förväntningarna på sånger med rappare från 2014 som heter Kiss It ska handla aldra minst om oralsex, kanske om andra saker.

Så nu har vi den här förvirrande sången med en text jag inte hinner analysera mer än detta:

A. Devs refräng är värsta Disney-refrängen, hon låter som Lily Allen typ. Låter väldigt barntillåtet. Hon säger dock raden:

I rather you kiss my ass
följt av kiss it kiss it


B. Sage The Geminis vers börjar så här:

öhhh, I enter, through the exit

Är det här några jävla eat the cake anne mae hemliga budskap med sexuell underton eller är det en helt vanligt barntillåten sång? Ska vi lite på bevis A eller bevis B? Nu måste jag jobba lite.

 

 

Av: Hugo

Läs mer

H: Sage karriärstrappa, Trappsteg 10:

Vad blir det för rap 10:56 28 Mar 2014

 

Jag började skriva om att denna skiva fanns för säkert 2 dygn sedan, men precis som vanligt drabbades VBDFRS datapark av allvarliga problem och hela inlägget om Sage The Geminis tionde trappsteg på Sage karriärstrappa raderades vid webbläsarens krash.

Fy fan för VBDFRS datapark.

EJ Fy fan för Sage The Geminis debutalbum Remember Me.

Trogna lyssnare och läsare vet ju så klart att jag är ett stort fan av Sage The Gemini och hans rapgäng Halmstad Bollklubb aka HBK aka HBK Gang. Ni kanske till och med minns varenda ett av Sages trappsteg i hans karriärstrappa, från födsel via Bayonnaise-bevakning och Vine-succé tlll dubbelhits på topplistorna och det Kanada-relaterade nionde trappsteget. Denna vecka är hursomhelst Trappsteg 10 här: Sage The Gemini har släppts sitt debutalbum och det är jättebra.

Produktionen är toppen. Det mesta är gjort av hans husproducenter The Invasion (Iamsu, P-Lo, Chief och Kuya) och de mesta av gästerna kommer från HBK. Det var praktiskt för Sage att ha västkustens kanske mest intressanta producenter och musiker i hemmalaget när han skulle skapa ett album tror jag. För det är alltså min åsikt. De är så bra. Som jag skrivit om tidigare: P-Lo är ett geni.

Nu håller jag inte tillbaka just nu om ni undrar, kanske låter det som att det är det bästa albumet någonsin såsom jag beskriver det? Det är det inte, jag är väldigt lättad över att det är SÅ PASS bra bara. Jag kommer inte att vara exakt lika exalterad i sommar typ, men det beror också på att hans bästa sånger Red Nose och Gas Pedal är så pass gamla att jag redan har hört dem hundratusen gånger ca. Båda tillhör de kanske tio sånger VBDFR har spelat mest när vi var DJs de senate åren t ex.

Kanske kommer Bad Girl och Don't You bli nya favoriter. College Drop är redan en favorit sedan den kom i julas.

Ni kan lyssna på albumet på lite olika streamtjänster såsom den nedan här och det finns på iTunes såklart.

 

 

Här är en gif på barn som dansar till Sage musik:

 

Så här ser han ut:


 

Av: Hugo

Läs mer

S: ÄNNU MER VÄSTKUST-R&B

Vad blir det för rap 09:55 5 Feb 2014

king_me_2.jpeg

Omslaget till Lyrica Andersons kommande mixtape King Me 2!

En av de musiktrender som VBDFR varit gladast över senaste tiden är R&B som låter som att DJ Mustard producerat den. Dels har ju självaste DJ Mustard själv börjar producera mer R&B, men även andra influeras av samma sound och plötsligt har vi en helt annan R&B-trend på gång. De senaste åren har präglats av en ganska slö indie-R&B, och jag är verkligen inte sur över att vi nu får lite tyngre produktioner. ÄLSKAR DET. Internet fullkomligt svämmar över av fräsch R&B och här är några av den senaste tidens bangers:

Adrian Marcel kommer från Bay Area och har nu tagit hjälp av lokala talangerna Sage The Gemini och Problem, och till och med döpt remixen av 2AM till Young Californa Remix. Mer västkust-R&B blir det inte!

ÅÅH Jonn Hart! Sedan Who Booty har han haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar Fed Up även om den inte är en ny superhit likt Who Booty, och det är väldigt kul att se Jonn jobba med Rayven Justice, Eric Bellinger och Rossi. Eric Bellinger har ju själv levererat en hel del göttig västkust-R&B, och är en av dem jag ser mest fram emot att höra ny musik från.

På ett sätt känns det som att den här R&B-vågen har stora likheter med Crunk'n'B, men som att västkustens sound har chans att bli en mer varaktig trend. Det finns en lite större variation, och jag tror att en av anledningarna till varför det går så bra för det soundet nu är att det på många sätt fått utvecklas i fred. Men framförallt älskar jag att det finns en motpol till all slö och duktig indie-R&B som varit så stort senaste åren. Nu hoppas jag bara att vi får höra fler tjejer göra samma typ av sound, personligen tror jag stenhårt på tex Tinashe och Cadence.

En annan tjej från Los Angeles som jag hållit ett öga på ett tag är Lyrica Anderson. Hon har släppt musik i flera år, men framförallt skrivit musik till andra. I somras släppte hon låten Unfuck You, som nu fått en remix med Ty$. Hon jobbar på sitt nästa mixtape King Me 2 som kommer gästas av Joe Moses, Wiz Khalifa, YG och Kevin Gates. Fatta hur bra det kommer bli!

Läs mer

H: Sage karriärstrappa, Trappsteg 9:

Vad blir det för rap 10:36 20 Dec 2013

 

I onsdags gick jag igenom alla åtta trappsteg på Sage The Geminis karriärtrappa här på bloggen. Trappsteg 9 kom idag, från ingenstans. Ja, informationen på bilden ovan stämmer: Justin Bieber gästar på remixen! 

Justin rappar om sin ferrari bland annat. Av texten att döma är han nu gammal nog att köra andra fordon än segways. Sage och Iamsu har också varsin ny vers (mycket goda nyheter att detta inte blev tredje gången Iamsu blev bortsparkad från en sång han gjort till en hit, tidigare tillfällen var Loverance Up! (utbytt mot 50 Cent) och Jonn Harts Who Booty (utbytt mot Frensh Montana)).

Om allt går som det ska kommer vi få se trion twerka i videon som jag antar kommer (troligare är att vi får se dem yiken men men...). Lyssna på Gas Pedal-remixen nedan och/eller köp den på iTunes.

 

 

Av: Hugo

Läs mer

H: Sage The Geminis karriärstrappa

Vad blir det för rap 11:00 18 Dec 2013

Jag gick runt stan senast i förrgår och tänkte på att jag verkligen saknat ny musik från Kool John (bilden längst upp) på sistone. När jag började lyssna på honom lite motsträvigt 2011 typ släppte han massa tapes med 30+ låtar nästan hela tiden, nu har jag inte hört nåt nytt sen Peace, Love & Schmop Life kom tidigt i våras. Retligt, framförallt eftersom det var först med det tapet som jag började tycka om honom på riktigt, som jag började tänka på honom som en riktig artist. Kool John är alltså en del av Berkley-kollektivet Halmstad Boll Klubb, ofta referat till som HBK eller HBK Gang. HBK har de senaste två åren kanske blivit kända för att göra väldigt bra musik, det är vanligen folk som gillar bra musik som uppskattar dem. 

Vilken tur då att College Drop kom precis när jag saknat Kool John. För detta är detta bästa jag hört av Kool John sen den fantastiska Quit Cattin från i höstas. Detta är all info ni får om Kool John nu, han har antagligen nått sitt tak musikmässigt (och det är en bloggpost på Nöjesguiden) så vi behöver inte lägga så mycket tid på det (jag älskar honom obs). Någon som däremot inte nått sitt tak är den andra rapparen på College Drop: Sage The Gemini.

Hans karriär är som en uppåtgående trappa. Exakt så här:

Trappsteg 1 (1990-talet):
Sage The Gemini föds.

Trappsteg 2 (2007-2012 kanske):
Sage The Gemini spelar in Gas Pedal med hjälp av HBK-stjärnan/kollegan Iamsu. Antagligen i en studio på gymnasieskolan Berkley High.

Trappsteg 3 (2012):
Min gamla blogg Bayonnaise skriver om honom och publicerar den första videon till Gas Pedal, dansare dansar den tillhörande dansen i videon.

Trappsteg 4 (tidigt 2013):
Gas Pedal blir en twerk-favorit (en av mina favorit-twerk-favoriter). Här är en kompilation av Gas Pedal-vines* någon har lagt upp på youtube plus en gif från denna video:

Trappsteg 5 (våren 2013):
Gas Pedal hamnar på topplistorna i USA och Sage följer upp hitten med Red Nose. Ungefär här på trappsteg 5 har Sage passerat Kool Johns tak.

Trappsteg 6 (våren 2013):
Red Nose blir en ännu större toppliste-hit än Gas Pedal nånsin var, den blir dock inte en lika stor twerk-favorit.

Trappsteg 7 (våren 2013):
Sages tredje bästa sång hittills, Panoramic, dyker upp på nätet. Inte heller den blir en twerk-favorit, däremot blir det en yiken-favorit.

Trappsteg 7 (hösten 2013):
En internet-remixare remixar Gas Pedal.

Trappsteg 8 (15 december, 2013):
Musikguiden P3 Soul spelar Gas Pedal i sin årssammanfattning av hiphop och soul.

Det var väl det ungefär. Jag tror nog att det finns uppåt tolv-tretton trappsteg till på Sage The Geminis karriärtrappa, vem vet, kanske är trappsteg 9 att han släpper ett album 2014. Så här ser han ut:

Av: Hugo

*Om någon läser det här typ 2014, Vine var en kortvideo-tjänst som användes av rapparen Riff Raff under maj 2013.

Läs mer

Vad blir det för rap

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla