Söndagsstreams: lite dramabock, lite indie, lite bang

Tobias Norström 14:00 17 Nov 2013

The Master [Netflix]

När det stod klart att regissören Paul Thomas Anderson skulle följa upp sitt mästerverk »There Will Be Blood« med en film om scientologskaparen L Ron Hubbard bajsade det globala cineastsamfundet ner sig totalt av upphetsning. Det var även samma upphetsning som gjorde att reaktionerna på Andersons »The Master« blev lite svalare än väntat. Inte för att filmen sågades utan mest för att den inte riktigt blev som de inbitna beundrarna hade väntat sig. För »The Master« är rätt fantastisk. Den är bara inte riktigt lika pang på röbetan i sin obevekliga dramatik som PTAs tidigare filmer. Det är mer som ett svettigt kammarspel mellan två dramabockar i form av Philip Seymour Hoffman och Joaquin Phoenix. Hittas i Netflix-kategorin ”Vuxna män gör saker tillsammans”.

Indie Game: The Movie [Netflix]

Går det att göra en gripande film om spelutvecklare? Nej, men det fattade inte de kanadensiska dokumentärfilmarna James Swirsky och Lisanne Pajot och gjorde en ändå. Filmen finansierades av två kickstarterkampanjer, berättar olika historier om eldsjälar utanför de stora spelhusen och innehåller massor av chockerande intressanta intervjuer med figurer från indiespelens dolda värld. Så, gripande? Hur? Well, det finns något oerhört vackert med människor som investerar hela sin själ i något de älskar. »Indie Game: The Movie« är snarare en film om det beteendet än om spelutveckling. En film om fantastiska nördar som får en att fälla en tår av empati och kärlek. Finns i Netflix-kategorin ”Filmer som får dig att inse att du tycker om människor du inte trodde du tyckte om”.

Comedy Bang! Bang! [SVTPlay]

»Comedy Bang! Bang!« är podcasten som blev en tv-serie. Vid rodret står Scott Aukerman och upplägget är ett slags anti-talkshow. Det innebär i praktiken att olika kända gäster ”spelar” sig själva i bisarra upplägg och sketchiga inslag. I USA tuffar säsong två av serien på för fullt men hos SVTPlay går just nu hela första säsongen att streama. Hoppa på tåget och känn alternativhumorn kittla hipsterknölarna. Hade legat i Netflix-kategorin ”Ironi som den ironiska generationen knappt förstår”. 

Fler blogginlägg från Tobias Norström