Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 13:37 25 Feb 2014

Lill-måndag, alltså tisdag, är här och med den som vanligt en ny installation av Trailer Park Tuesday. Denna vecka med tre kommande blockbusters vi hälsat på förut.

Den klarast lysande kometen på trailerhimlen just nu är givetvis den första riktiga trailern till Marvelspektaklet »Guardians of the Galaxy«. Och siktet verkar onekligen inställt på en lustfylld resa över stjärnhimlen, komplett med en putslustig Chris Pratt, en beväpnad tvättbjörn, ett träd voicat av Vin Diesel och Björn Skifs tidlösa ooga-chakkande. I en tid där allt fler kritiska röster höjs mot serietidningsundrets tendens att försöka vara lite mörkare, lite mer realistisk har Marvel alltid tittat åt andra hållet. Med »Guardians of the Galaxy« är spejandet över och istället verkar ett gigantiskt kliv tagits ner i det dike som är popcornförsäljningens förlovade våtmarker. De flesta lär komma att skrika om hur detta är fantastiskt och ”underhållande”. Jag är skeptisk.

Vi har tittat på »Noah«-trailer förut i TPT men jag är bara så himla intresserad av Darren Aronfskys vansinnesprojekt. Det kan liksom inte bli jättebra och ändå vill jag bara se och häpnas över detta mycket underliga försök att göra miljöpropaganda av den amerikanska kristna högerns näst käraste darling (efter frälsaren givetvis). Förra veckan blev det dessutom klart att Aronofsky får sista ordet för filmens klippning efter att filmstudion Paramount tidigare uttryckt önskemål om en mer tillrättalagd version för den kristna publiken. Att så inte blir fallet lovar gott. Det lär nämligen göra »Noah« till en lika kontroversiell som vansinnig historia. Jag hoppas, som ni kanske märker, kort sagt på ett riktigt omdiskuterat debacle.

Spidey-älskare pass på. Det här är med största sannolikhet sista gången jag för den här himla »The Amazing Spider-Man«-uppföljaren på tal. Det är knappt två månader kvar till premiär och jag är redan supertrött på allt som hör den här filmen till. Därför får den här superlånga internationella trailermackan på tre minuter bli sista kapitlet i upptakten till en film vars mest intressanta komponent är Jamie Foxx i smurflook. Nog nu.

Fler blogginlägg från Tobias Norström