Sincerely yours, the Breakfast Club

Tobias Norström 16:00 28 Feb 2014

Den 13 februari 2012 publicerade jag en bild på Jay-Z och Beyoncé. Dom såg glada ut. Bey hade Wayfarers och Jay-Z bar något slags björnfitta på huvudet. Under bilden stod texten ”Hej, här ska vi ha mycket kul tillsammans!”.

Det är mer än två år sedan nu och mycket har hänt sen dess. Jag har skrattat och gråtit. Mått bra och mått dåligt. Vi har lyssnat på musik, tittat på alldeles för många tv-serier och förlorat oss i alldeles för dåliga filmer. Nöjesguidens lilla bloggosfär har blivit fantastisk. Det har den kanske alltid varit men det känns ändå som att den förvandlats till något speciellt de här två åren.

Det var fantastiskt att få vara en del av det. Av tiden när Nöjesguiden blev en av Sveriges viktigaste publikationer.

Men allt är förgängligt och så även den här bloggen. Så nu flyttar jag hit. Följ gärna med. Det blir fantastiskt. Och vill ni inte det ses vi säkert någon annan gång.

Jag hoppas vi hade kul tillsammans. Jag hade det i alla fall.

Läs mer

Lea Michele låt om Cory Monteith

Tobias Norström 10:30 27 Feb 2014

I natt släptes Lea Micheles »If You Say So«, en låt om sorgen efter bortgångne Cory Monteith. Det är, av förklarliga skäl, en rätt sorglig historia som byggs runt saknad, av att Lea inte längre får se ansiktet på den hon älskar, att de inte får bli gamla tillsammans och om de sista orden Cory sa till henne innan han dog. Den har dessutom allt det där som känns Lea Michele, all dramatisk vemodighet och pampig uppbyggnad som alltid finns i hennes ballader. Därmed: Känsliga lyssnare varnas och en näsduksvarning är härmed utfärdad. 

Läs mer

Whoopi Goldbergs webbserie

Tobias Norström 15:30 26 Feb 2014

Jag är mycket förtjust i Whoppi Goldbergs nya webbserie, »Rollin' WIth Whoopi«. Upplägget är mycket enkelt: Whoopi Goldberg åker bil och snackar skit med sminkösen och frisören Karen Dupiche och Yancey Edwards. Det första avsnittet är en 30 sekunder lång liten scen där Karen och Whoopi skäller på Yancey för att han äter chips i bilen. Det är därmed även en fantastisk liten antites till den skitnödigt navelskådande Seinfeldmackan »Comedians in Cars Getting Coffee«. Cudos.

Läs mer

Lelle Seth Meyers med lelle Kanye

Tobias Norström 10:40 26 Feb 2014

Seth Meyers dundrade igång den nya upplagan av »Late Night« i måndags. Och det första intrycket var väldigt luftigt. Som om den upptågsdrivna ribba som i talk show-världen höjts åtskilliga steg de senaste åren (kanske framförallt av Meyers företrädare Jimmy Fallon) plötsligt revs med hjälp av lite avslappnat snack.

För Meyers pratade mest. Han levererade en öppningsmonolog på patenterat »Weekend Update«-manér, drog en anekdot om att han inte kan byta däck på bilen, presenterade venndiagram som skojade om att Nicki Minaj har junk i sin trunk och fnissade lite med sin bandledare Fred Armisen (som för övrigt är det bästa som hänt »Late Night« antagligen någonsin). Allt kändes rätt avslappnat och emellanåt nästan farligt nära färglöst. Som om allt i själva verket var en verbal protest mot den eskalerande gif-tvns tingel tangel-underhållning. 

Men så tog Seth Meyers in lite gäster. I premiäravsnittet var det Joe Biden och framförallt Amy Poehler som tog plats i två obekväma fotöljer. Och där hände något. Stämningen lyfte, allt kändes gemytligt och »Late Night« fick ny energi. Kanske var det ett resultat av åratal med den hopplöst dålige intervjuaren Jimmy Fallon vid rodret (eller hans konkurrerande likar) men plötsligt kändes det som att det faktiskt fanns ett samtal där någonstans värt att ha.

I natt var det dags för Kanye West att inta samma obekväma fotölj och dessutom framföra ett litet medley (se intervjun nedan). Effekten var densamma. Inte för att Kanye sa särskilt mycket eller "öppnade upp sig" – detta oerhört uttjatade grepp för påmålad autenticitet – utan mest för att det kändes som att West och Meyers satt och hade det rätt trevligt på riktigt. Som att Kanye var mer sansad och varmare än i något annat tv-sammanhang. Något som inte minst syntes när han skrattade gott åt sin egen bortklippta sketchidé från ett gammalt SNL-gästspel. Mer av den varan och »Late Night« kommer bli det bästa intervjuprogrammet på amerikansk tv.

Läs mer

Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 13:37 25 Feb 2014

Lill-måndag, alltså tisdag, är här och med den som vanligt en ny installation av Trailer Park Tuesday. Denna vecka med tre kommande blockbusters vi hälsat på förut.

Den klarast lysande kometen på trailerhimlen just nu är givetvis den första riktiga trailern till Marvelspektaklet »Guardians of the Galaxy«. Och siktet verkar onekligen inställt på en lustfylld resa över stjärnhimlen, komplett med en putslustig Chris Pratt, en beväpnad tvättbjörn, ett träd voicat av Vin Diesel och Björn Skifs tidlösa ooga-chakkande. I en tid där allt fler kritiska röster höjs mot serietidningsundrets tendens att försöka vara lite mörkare, lite mer realistisk har Marvel alltid tittat åt andra hållet. Med »Guardians of the Galaxy« är spejandet över och istället verkar ett gigantiskt kliv tagits ner i det dike som är popcornförsäljningens förlovade våtmarker. De flesta lär komma att skrika om hur detta är fantastiskt och ”underhållande”. Jag är skeptisk.

Vi har tittat på »Noah«-trailer förut i TPT men jag är bara så himla intresserad av Darren Aronfskys vansinnesprojekt. Det kan liksom inte bli jättebra och ändå vill jag bara se och häpnas över detta mycket underliga försök att göra miljöpropaganda av den amerikanska kristna högerns näst käraste darling (efter frälsaren givetvis). Förra veckan blev det dessutom klart att Aronofsky får sista ordet för filmens klippning efter att filmstudion Paramount tidigare uttryckt önskemål om en mer tillrättalagd version för den kristna publiken. Att så inte blir fallet lovar gott. Det lär nämligen göra »Noah« till en lika kontroversiell som vansinnig historia. Jag hoppas, som ni kanske märker, kort sagt på ett riktigt omdiskuterat debacle.

Spidey-älskare pass på. Det här är med största sannolikhet sista gången jag för den här himla »The Amazing Spider-Man«-uppföljaren på tal. Det är knappt två månader kvar till premiär och jag är redan supertrött på allt som hör den här filmen till. Därför får den här superlånga internationella trailermackan på tre minuter bli sista kapitlet i upptakten till en film vars mest intressanta komponent är Jamie Foxx i smurflook. Nog nu.

Läs mer

Tobias Norström

Tobias Norström är 80-talist, skriver om populärkultur och uppfattas alltjämt som naivt pretentiös.

På den här bloggen avhandlar han kulturens mörkaste farvatten och allsköns drömmar om verkligheten.

Ibland med romantik, ibland med avsmak, ibland med skratt, ofta med ett ohälsosamt allvar.

Kontakt: tobias.norstroem@gmail.com

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!