Jag snubblade nyss över den här lunchrekommendationen här på Nöjesguiden. Det rör sig alltså om en restaurang som låter kunderna göra sina egna smörgåsar. Det är ett smått briljant koncept, men jag tycker faktiskt det kan vidareutvecklas något. Varför nöja sig med att låta kunderna göra sina egna smörgåsar när de även kan åka till Hemköp och handla ingredienserna själva? Det gör utbudet av valbara smörgåspålägg mycket större. Vissa kunder kanske inte ens är sugna på en smörgås? De kanske hellre lagar till något helt annat? Eller de kanske känner sig lite småslappa efter jobbet och nöjer sig med en Dr. Oetker-pizza i ugnen? Tänk. Det här gör restaurangmenyn oändlig. Sedan är det inte direkt en hemlighet att det är rätt jobbigt att sitta i en offentlig lokal och äta bland andra. Det känns för intimt på något sätt. Stressigt. Därför skulle det kunna vara en idé om man var tvungen att tillaga och äta det man inhandlat från matvarubutiken hemma hos sig själv.
Det här är hippt DIY-företagande draget till sin spets. Det är så cutting edge att själva restaurangen blir helt och hållet överflödig, vilket underlättar enormt för dig som driver den. Du behöver inga anställda. Ingen lokal. Inget någonting. Visst låter det fantastiskt?
Varsågod för tipset, alla kepsbärande matentreprenörer där ute!