TITTA: Svenska tv-historier

Rebecka 16:00 16 Jan 2015

Ur programmet om Svenska Hjärtan.

Ok jag är ju väldigt förtjust i all slags medie och -popkulturhistoria, kan sitta timmar och njuta av en pärm med VeckoRevyn från 1983 på KB och tycker programmet Retro på Svt är perfekt avkoppling och nöje på 28 min. Inte särskilt förvånande då att jag också älskar den relativt nya serien Svenska tv-historier, också den på Svt. I fyra avsnitt om 44 min går de på djupet i arbetet med, upplevelsen av och historierna kring fyra svenska tv-klassiker: Varuhuset, Spung, Svenska Hjärtan och Nile City

Här finns alla avsnitt, lovar att det är både intressant och underhållande. Såg avsnittet om Nile City igår och påmindes om hur otroligt mycket karaktären Percy Nilegård påverkade min humor på mellanstadiet. Jag fattade NOLL av alla referenser, det trillar fortfarande ibland ner poletter om vad och vilka de refererade till, men skrek av skratt.

Fler blogginlägg från Rebecka