Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics

Rebecka 16:00 30 Sep 2014

Aretha Franklin, en av världens främsta sångerskor och en souldivalegend släpper nytt material. Yaaaay... eller? Albumet består av tolkningar av andra divors hits, och för att pigga upp det hela lite så gör man också mashups mellan låtar som Adeles "Rolling in the deep" och "Ain't no mountain high enough". Det är också den enda låt som finns ute nu, som singel. Och det låter... deppigt. Man försöker i presstexten sälja in "You keep me hangin on" med att "Aretha spelar piano på den".

Såhär ser låtlistan ut:

01. People
02. Rolling In The Deep (The Aretha Version)
03. Midnight Train To Georgia
04. I Will Survive (The Aretha Version)
05. At Last
06. No One
07. I'm Every Woman/RESPECT
08. Teach Me Tonight
09. Keep Me Hanging On

10. Nothing Compares 2 U

Känslor inför detta: mer depp. Jag älskar Aretha. Har skrikit mig hes och stört åtskilliga grannar till "Think", "Until you come back to me" och "The weight", men det här är idéfattigt, uselt genomfört och svintråkigt.

Rimligtvis finns det inte en enda producent och låtskrivare där ute som INTE vill arbeta med Aretha, självklart går det att ta fram nya låtar och nytt material som människor är intresserade av att lyssna på. Att det är i ett diva-gör-divacovers-träsk man landar kan bara handla om två saker: 

1. Alla inblandade vill tjäna pengar, snabbt och enkelt.

2. Aretha vill sätta dit sina kollegor och visa vem som är bäst. (Lyckas ej, iaf inte på Adele-spåret).

Från en person som gjort ordet respekt till sitt så känns detta.... respektlöst. Sorry not sorry, men fan va tråkigt. Återgår till gamla inspelningar om jag vill höra Aretha, och går till Adele om jag e sugen på "Rolling in the deep". Går till Gladys Knight för "Midnight train to Georgia". Kanske är albumet bättre än försmaken, men vi får verkligen se.

Här finns "Rolling in the deep The Aretha version":

Fler blogginlägg från Rebecka