Hög tid att sluta. Tack för allt!

Peter Morath 13:03 4 May 2012

Här skulle det vara en bild på när jag sitter vid datorn och gör tummen upp, men jag ser fan inte klok ut idag, påsar under ögonen, sönderbränd från Valborgssolen, fortfarande skräckslagen efter en sömnlös natt på jakt efter vad jag trodde var en ondskefull nattfjäril men vad som visade sig vara en fluga, så det är väl lika bra att ni minns mig så som jag ser ut på den där gräsliga jävla photoshop-bilden i headern. 

Nej, det här gick inte. Tyvärr. Jag drar nu ut sladden. Har försökt fortsätta, som ni har märkt, skrivit att jag ska uppdatera oftare, känna mindre press, sluta tro att jag måste leverera ett Veckorevyn Blog Awards-inlägg varenda jävla gång. Vilket jag i och för sig tycker att jag har gjort. Herregud vad jag har varit bra och rolig och trevlig och fantastisk. Och intressant. Och snygg. 

Men det gick ju inte. Satt uppe sent igår kväll och filade på ett långt comeback-inlägg. Tänkte på fullaste allvar göra ännu en kraftansträngning. Men jag fattar ju att bloggen har gått på sparlåga alldeles för länge. Eller konstgjord andning. Dödsrosslat sig fram. Nu är den i alla fall fett med död. Och det var jag som dödade den. 

Grejen är att det har varit svårt för mig att komma på vad jag ska skriva om. Jag kan inte bara skriva om vad jag har ätit till frukost. Eller vad jag ska göra ikväll. Eller var jag har lunchat idag. För det är inte intressant. Inte för mig och inte för någon annan. Så jag har använt den här lilla plattformen till att skriva om andra saker. Saker som jag tycker är roligt. Jag har gillat att överdriva min person. Framställa mig själv som den mest sorgliga lilla varelsen på jorden. En orolig, plågad cyniker med tvångstankar och fördomar och en rad andra tvivelaktiga beteenden. Men efter ett tag tar det stopp. Efter ett tag finns det inte så mycket mer att hämta. Jag vill inte fortsätta tjata om lingongrova, undergångsteorier, korridorsliv och hur sorgligt det FORTFARANDE är att isbjörnen Knut dog (för att han ju blev utstött av sin mamma och sen flyttades han till Nazityskland av alla ställen och som om det inte vore nog blev han mobbad av de andra jävla isbjörnsidioterna och sen, ja, sen dog han). 

Allt känns redan sagt. Allt som jag kan komma på, i alla fall. Och det känns ganska... tomt. Och tråkigt. Och faktiskt ganska vemodigt. Samtidigt har jag känt att det faktiskt bara är en jävla blogg. Att jag inte ska ta det så seriöst. Men jag har verkligen tyckt att det har varit roligt att skriva här. Nästan terapeutiskt befriande. För även om jag ofta överdrivit och ljugit (för att överhuvudtaget ha något att skriva om) så har jag ändå varit lite utlämnande och personlig. Och ni har varit med. Kanske inte så många, men ni har hängt med. Så självklart känns det lite sorgligt att ta avsked. 

För det är verkligen det som har varit det absolut bästa med att skriva den här bloggen. Att få er respons, era komplimanger, era likes, era kommentarer. Det har varit enormt glädjande. På riktigt. Och jag vill tacka er för att ni har hängt med och haft roligt. Ni är grymma

Kram och hejdå!  

18 Visa kommentarer (18) Läs mer

Får jag flejma skiten ur Köks Chefen?

Peter Morath 10:20 25 Apr 2012

Längst ner i korridoren från helvetet hänger den här skylten:

Köks Chef. Trots att det helt uppenbart är en idiot som har gjort den, är den viktig för att detta korridorsliv ska vara någorlunda drägligt. Köks Chefens uppgifter är enkla. 

Såhär såg köket ut för tio minuter sen:

Och är det något jag HATAR, förutom Hitler och Annie Lööf (och värdelösa värnpliktsvägrande poeter från Östergötland med sagolikt långt hår och halsband av rävtänder som sitter i lotusställning och äter råris ur egenhändigt drejade skålar och liksom inte bidrar med någonting mer än att sitta och tycka att det är fel på "samhället"), så är det just i detta nu, onsdag den 25 april 2012, denna veckas Köks Chef. 

Jag har spanat in den där alldeles för dyra flame throwern på Clas Ohlson i en månad nu och ser man på, är det inte löning idag, om vi inte skulle ta och tjuvstarta majbrasan lite på Karlsrogatan 13?

Väntar på ert klartecken. 

2 Visa kommentarer (2) Läs mer

Valborg

Peter Morath 22:51 22 Apr 2012

Snart är det Valborg. Om jag får bestämma - vilket jag förstås får eftersom jag är ledaren i mitt crew, högst i rang - kommer jag att sitta ganska exakt där jag ritat en röd ring

och vara på allmänt pissigt morgonhumör. Huttra och muttra. Gnälla över att det var fan så mycket varmare förra året. Ni kommer väl förbi och halsar ett par flaskor skumpa med mig va? Så kan vi dra ner till ån och kasta ägg på teknologtöntarna som forsränner sen va? 

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

Hej igen

Peter Morath 20:50 21 Apr 2012

Man kunde ju ha tänkt sig att min frånvaro berott på att jag i brist på inspiration och utan egentligt mål lämnat Uppsala och rest runt till platser med speciell betydelse för mig, typ hamnat på en öde strand på Gotland en blåsig och svinkall dag i april och slagit mig ner på en rauk-grej och dragit jackan tätt intill mig och kurat ihop kroppen och grimaserat åt vinden och regnstänken och skrattat tyst och skrockande för att hålla mig varm och för att verkligen känna mig som en ödemarksdåre, skrikit "DÖ DITT JÄVLA BLOGGHELVETE, DÖ!" ut i havet för att tillslut resa mig upp och vada längre och längre ut i vattnet och drunkna utav bara fan. 

Men riktigt så dramatisk är inte ens jag. Jag har bara inte känt för att blogga. Inte känt fört. Inte känt mig "rolig". Har mest jobbat och hängt med polare. Spelat lite pingis. Lyssnat sinnessjukt mycket på den här låten. Ätit mina mackor. Såna grejer. 

Men så träffade jag en juristjävel (vad är det de gillar? lagar? regler? paragrafer? vad är det som är så oerhört intressant? varför vill man plugga juridik? kan någon förklara?) på Smålands nation igår kväll. Han (!) sa att han gillar min blogg och att jag borde uppdatera oftare och att jag inte ska känna sån press över att ständigt vara rolig eller intressant, för det är jag inte. Det var skönt att höra. Så nu ska jag göra det tänkte jag, blogga oftare. Kul va!  

/Peter Och Vargen Morath 

1 Visa kommentarer (1) Läs mer

Tips

Peter Morath 12:57 10 Apr 2012

Tricket med Havre Frasr, hörninini, är att låta de små kuddarna ligga och vila i mjölk EXTREMT LÄNGE för annars rispar de upp hela gommen och man får gå omkring en hel eftermiddag med blodsmak i munnen, som man ju kan få om man säger åt skitungar att inte pissa i trappuppgången.

Vad är det för JÄVLA värld vi lever i när man inte kan säga åt skitungar att inte pissa i trappuppgången utan att åka på spö?  

2 Visa kommentarer (2) Läs mer

Peter Morath

Peter har ångest eftersom han redan är 25 år gammal, fortfarande pluggar irrelevanta strökurser i Uppsala och alldeles för ofta tänker på Ryan Gosling och vilket fett liv han lär ha.

Istället för att glädjas över att han är Uppsalaredaktör på Nöjesguiden, undrar han mest varför han fick det förtroendet och väntar på att bluffen ska avslöjas.

Trots att Peter tycker att hans blogg är ”så jävla patetisk” kan han inte för sitt liv förstå varför den inte är Sveriges mest välbesökta.

Mail: peter.morath@nojesguiden.se

Vill du följa bloggen via RSS gör du det här.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla