Meryl Streep

In the good news department: Nick Miller i film, Louis CK och Meryl Streeps år

Parisa Amiri 12:05 26 Mar 2014

  • Dudes upptäcker polisperks

Nick Miller och Coach (nja) har gjort en film om det där förlamande ögonblicket när man plötsligt står inför den tidigare så avlägsna gränsen man satt upp med sina kompisar om när det är dags att skärpa sig. Jag och min kompis Alex bestämde när vi var 19 att vi kunde harva runt på tillfälliga jobb, på tisdagar beställa tillbringare med öl på Star Bar i Fridhemsplan och bo hemma tills vi max, MAX, var 23. Då fick det räcka. Då skulle vi plugga och bli nåt. 

Boom: jag flyttade hemifrån några månader senare, fick ett fast jobb och han har köpt en lägenhet och pluggar. Egentligen är det bara en av oss som följde planen men det är helt okej. 

Jake Johnson och Damon Wayans satte gränsen till lite väl optimistiska 30-årsåldern och när de insett att de inte bara närmar sig den utan passerat den krävs drastiska åtgärder. Men först en utvärdering av deras situation: en reklam för genital herpes. Och sen en drastisk åtgärd: de blir poliser. 

Let's Be Cops ska jag se och älska, men inte förrän den 13 augusti. 

  • Louis CK gör promo för helgens SNL
Hur håller det här konceptet med flera tagningar för er? Känner inte mer än att när det är bra är det riktigt bra.
 
Den här gången står Louis CK i kontrollrummet med Kenan och vi får äntligen se vem han är när han inte spelar karaktären "Louie". 

  • De nya rollerna för Meryl

Drottningen i våra liv, Meryl Streep, har blivit bekräftad som huvudrollsinnehavaren i en Diablo Cody-skriven film! I och med Juno blev ju Diablo Cody synonym med den sortens snappy, syrlig dialog som vi nog aldrig sett Meryl spela?

Twist: regissören är Jonathan Demme, som tidigare gjort När lammen tystnar och Manchurian Candidate. 

Något som inte lär få "vad i helvete är det här för film"-känslan att avta: Meryl går från att spela den cancersjuka, pillerknaprande matriarken i (ÄLSKADE!!!) dysfunktionella familjedramat August: Osage County till att spela en tidigare rockstjärna som efter år av att ha försummat och till slut förlorat kontakten med sin familj försöker hitta tillbaka till dem igen. Genom sitt ena barns skilsmässa. 

Vi är in for a treat. 

Men rollerna Meryl ska spela under det kommande året tyder på en trend, eller åtminstone att en gräns passerats hos castingkontoren.

Bra tillfälle att citera ur Tina Feys och Amy Poehlers Golden Globes-monolog: "Meryl Streep, so brilliant in August: Osage County - Proving that there are still great parts in Hollywood for Meryl Streeps over 60." 

Här täcker hon in hela äldre kvinna i film-spektrat: dåtid, framtid och fantasytid. 

I Suffragette, skriven av personen bakom The Iron Lady, om de engelska kvinnorna som kämpade för rösträtt i början av 1900-talet. 

I sci fi-rullen The Giver, en ice queen. 

Och i Disneys Into The Woods, en häxa som läxar upp ett urval av karaktärer plockade från Grimm-sagorna. 

Läs mer

Samtidigt på Grammys motsatta kust: nyheten om Meryls nya bästis (det är 50 Cent)

Parisa Amiri 16:36 27 Jan 2014

HOLD. UP. 

Nej, jag har faktiskt den perfekta gifen som återger min exakta reaktion när jag skrollade mig fram till den här bilden, från en Knicks-Lakersmatch i Madison Square Guarden, i mitt instaflöde. 

Som sagt: HOLD. UP. 

Och inte bara för att han besudlade ett heligt ögonblick med att never not påminna oss om hans hörlurar.

Det blir bättre: Kobe och Fiftys dagisbarnsmössa i samma bild. 

IGEN, det blir bättre: Meryls tolkning av gangsta. 

Börja inte ställa er själva frågor om huruvida de var där tillsammans eller inte, om de ska börja göra film ihop osv, vet bara att Meryl fortfarande är IN IT.

Läs mer

Vill krypa in mellan Julia och Meryl

Parisa Amiri 11:53 18 Dec 2013

Wow, Julia och Meryls (låt mig skriva deras namn ihop OFTARE) rödamattanmys under premiären av August: Osage County som jag redan obsessat över här. Håller fast vid hoppet att det blir årets film. De offentliga ömhetsbetygelserna ska antagligen fungera som motvikt till stämningen i det som jag redan korat till årets filmposter:

Läs mer

Oprah snackar med Lupita Nyong'o, Octavia Spencer, Julia Roberts, Emma Thompson och Amy Adams bara

Parisa Amiri 12:04 27 Nov 2013

Ett fantastiskt omslag kommer sällan utan sällskap. 

Just det här omslaget kom till efter ett filmat rundabordssamtal där Oprah nästan omedelbart tog över rollen som moderator (vad annars) och bland annat snackar om att ta emot skådistips från Daniel Day-Lewis, vilket hon väger upp med sina "HELLO?! HELLO?!"-utrop, Emma Thompson drar till med ett "What the ding-dong heck" när de pratar om rollerna som skrivs för kvinnor, älskade Julia Roberts sitter och är witty och självklart pratar de om att hångla med Meryl Streep OCH om att spela in några av årets bästa filmer:

Ni tänker nu, vad kan toppa den här samlingen människor?

Well, låt mig visa er en filmposter (för filmen Julia är aktuell med) som omedelbart gjorde mig lycklig: 

JAPP, Meryl freakin Streep och Julia Roberts i samma film. Bara beskrivningen på imdb (mina fetningar, obv):

"A look at the lives of the strong-willed women of the Weston family, whose paths have diverged until a family crisis brings them back to the Oklahoma house they grew up in, and to the dysfunctional woman who raised them."

Hur ska jag överleva tills premiären?! Om ni känner som jag har Indiewire en lång Q&A-stream med större delen av casten efter första visningen här.

Givetvis kommer den att heta "En familj" på svenska. Låt oss aldrig prata om det igen. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla