Fler ratade tv-idéer

Ola Söderholm 17:15 20 Nov 2013

guds_vrede_0.jpg
Den gammaltestamentliga vreden mot såna här krönikor.

Som tidigare nämnt ägnar jag stor del av min tid åt att spåna fram idéer till nya tv-program. Tyvärr är produktionsbolagen kallsinniga inför mina förslag. Här följer topptio-listan över den senaste tidens bästa ratade tv-idéer:

10, Ett bloopers-program med två killar som sitter i en soffa och kommenterar bloopers Filip och Fredrik gjort när de har kommenterat bloopers. ”Kolla vilken blooper Filip Hammar gör när han ska kommentera bloopern att nån sa fel i TV3 Nyheterna 1993! Det är ett klassiskt tv-ögonblick!!!”

9, ”Skuggsidan” – som Solsidan, fast alla är sexiga vampyrer.

8, En filmatisering av Gamla Testamentet. I rollen som Gud ser vi Twitter. Abraham skriver en mindre lyckad krönika om att tjejer strävar efter anorektiska ideal trots att killar tänder på kurviga brudar. Gud bestraffar Abraham genom att skära av hans förhud, döda hans boskap, släppa lös en gräshoppssvärm över hans ägor, ge honom tio år av torka, ge hela hans familj missväxt i fyra släktled framåt, ge honom bölder över hela kroppen, stena honom samt elda upp hans förstfödde.

7, En långfilm som inleds med att huvudpersonen får en våldsam hostattack. Hon tar upp en näsduk och hostar in i den. När attacken till slut lägger sig tar hon bort näsduken från munnen och tittar på den. Den är fylld med blod. Hennes ansikte stelnar till och det blir dramatisk musik. Senare i filmen följs det här aldrig upp. 

6, Ett humorprogram där vi får följa ett gäng orädda komiker som filmas med dold kamera när de går fram till människor på stan och slår dem hårt i ansiktet. Människorna får ont/går på det. 

5, En dejtingsåpa som heter ”Podcast-programledare söker fru”.  Helt vanliga svenska podcast-programledare får chansen att träffa olika potentiella partners för att senare försöka hitta den rätta bland dessa. Den som ska bli poddmannens fru måste vara bra på att visa medlidande när han känner att en Instagram-bild har fått för få likes och kunna fejka intresse under en jättelång utläggning om den ”lite märkliga” stämningen som uppstod när han skulle hälsa på Lars Beckung under Kristallen-presskonferensen.

4, En variant på Dexter. Istället för att det är en seriemördare som bara mördar andra seriemördare så handlar det om en urkundsförfalskare som bara urkundsförfalskar andra urkundsförfalskares urkunder. (note to self: kolla upp vad en urkund är!)

3, ”Alla är Killinggänget-medlemmar”. Vi får följa två kända fotografer i deras jakt på den perfekta Eddie Vedder-referenshumorn.  

2, En svensk version av The Colbert Report. Programledaren gör en karaktär som är en parodi på moderaternas partisekreterare Kent Persson. Manuset består av att variera de tre sägningarna: ”Vi tar ansvar för Sverige”, ”Vi tar fajten om jobben” och ”Det viktiga är inte ägandeformen, det viktiga är att vården håller en hög kvalité”.

1, ”Jan-Olof” - en spinoff till c/o Segemyhr som fokuserar på Lennart Jähkels karaktär. 

2 Visa kommentarer (2)

Fler blogginlägg från Ola Söderholm