Prognos 2014

Ola Söderholm 18:42 26 Dec 2013

Vad händer med debattklimatet 2014?
Alla antirasister blir sams och enas under parollen ”Jag är Jason (på så vis att jag sympatiserar ideologiskt med Jason, men jag kanske saknar kroppslig erfarenhet av att vara Jason och det är i så fall något jag är medveten om)”.

Vem får för mycket utrymme?
Alla utom möjligtvis jag.

Vem bestämmer sig för att skriva en självbiografi?
Vet inte, men jag hoppas att Per Albin Hansson skriver förordet.

Vad slutar vi äntligen upp med?
Hela det här samhället. Revolutionen börjar 2014 eftersom Schyfferts och Lindströms nya föreställning tydligen är baserad på Nina Björks texter.

Vad blir årets trendigaste diagnos?
Sociala medier-aids.

Vilka ord och uttryck kommer till nytta?
Ecklesiastikminister.

Vilka blir nästa artister att bojkottas av SR såväl som riksdagsmän?
Jag har ingen aning om hur riksdagsledamöter och SR-chefer tänker, om de tänker.

Vilken valvaka får fira mest i september?
Om man kan generalisera utifrån min bekantskapskrets kommer valresultatet bli såhär: Vänsterpartiet: 30 procent. Miljöpartiet: 30 procent. Feministiskt initiativ: 30 procent. Centerpartiet: 10 procent.

Vad kommer visa sig vara en PR-bluff?
Jag hoppas att det är ”Hundraåringen i fönstrets” försäljningssiffror.

Vad äter du? Och hur?
Jag äter det som tjejen jag för tillfället vill imponera på äter.

Årets genombrott?
Det kommer ske i oktober när Peter Englund öppnar dörren i Börssalen och säger: ”Nobelpriset i litteratur 2014 tilldelas den svenske Instagram-bildtextskrivaren Ola Söderholm”.

Sammanfatta 2013 med tre ord:
Roms sista dagar.

2 Visa kommentarer (2) Läs mer

Vi gör en podd för dig

Ola Söderholm 13:18 11 Dec 2013


Lilla drevet- Nanna, Lilla drevet-Kringlan, Lilla drevet-Ola och Lilla drevet-Liv. 

Här är en halvbra selfie på Lilla drevet-gänget! Vi kallas Lilla drevet-gänget eftersom vi precis startat en podcast tillsammans som heter "Lilla drevet". Sveriges två största poddar har två killnamn som namn, därför tyckte delar av redaktionen att det vore dumt att inte döpa den här podden till ”Ola & Kringlan” men det röstades ner. 

Andra namnförslag som ratades: ”Nu tar vi ansvar för Sverige”, ”Kol- och stålunionen”, ”Göran Lambertz 4-ever”, ”P3 för normalbegåvade”, ”Filippa Reinfeldts Instagram-bildtexter”, ”Vi som aldrig sa hora (när hon hörde det)” samt ”Det oändliga jobbskatteavdraget. Tusen gånger fler jobbskatteavdrag än du kan säga! Stjärnstopp!!!”

Lyssna på första avsnittet av Lilla drevet! Det blev helt okej, det kommer bli bättre. Till att börja med måste vi jämna till ljudkvalitén. Ha lite tålamod med oss!

Tack till vår sponsor Akademikernas A-kassa som möjliggjort det hela och tack Aftonbladet Kulur! Tack också till Kristoffer Triumf som varit väldigt hjälpsam och tipsat om hur man startar upp en poddjävel. 

5 Visa kommentarer (5) Läs mer

22 regler för stand up-publiken

Ola Söderholm 16:49 1 Dec 2013

Jag och Aron Flam har, eftersom folket krävde det, satt in två extraföreställningar av vår ståuppshow ”Vård i livets slutskede”, nu på måndag 2/12 samt måndag 9/12. Vi ses där!

Men hur ska man egentligen bete sig som publik på ståuppkomik kanske ni undrar? Jag har satt ihop en liten lagtext med 22 enkla regler:

§ 1 Om komikern på scenen drar ett skämt med en smal referens, skratta demonstrativt högt!

§ 2 Skratta helst inte alls åt breda skämt. Bara le och nicka överseende.

§ 3 Om komikern efter ett misslyckat skämt säger: ”äh, vi tar en applåd på det va?”, res dig upp och lämna lokalen!

§ 4 Om komikern ägnar sig åt ironiskt ordvitsande med hänvisning till att hen är från Göteborg, res dig upp och lämna lokalen!

§ 5 Om komikern kommer från Norrland och drar skämtet ”Cappucino, frappucino, macchiatochino. Kan man inte få nåt vanligt hederligt bryggkaffe i Sthlm??!”, res dig upp och lämna lokalen!
Andra förbjudna Norrlandsreferenser: hembränt och thailändska kvinnor.

§ 6 Om komikern kommer från förorten och drar skämtet ”ni kanske känner igen mig från tv… från Efterlyst!”, res dig upp och lämna lokalen! Såvida inte komikern är Özz Nujen. Sitt då bara kvar, gör som han säger och vänta på att polisens gisslanförhandlare kommer och löser situationen.

§ 7 Om komikern skämtar om den svenska landsbygden med hjälp av klichéer hämtade från amerikanska komikers skämt om USA:s sydstater. Typ ”i Sveg är alla inavlade och spelar banjo”.  Om det händer, res dig upp och lämna lokalen!

§ 8 Om komikern drar ett skämt som börjar med ”min finska släkt” och slutar med ”knivslagsmål”, res dig upp och lämna lokalen!
Andra förbjudna Finlandsreferenser: alkoholism och mjukisbyxor.

§ 9 Om komikern gör ett skämt som börjar med en beskrivning av något djurarts annorlunda parningsritual och slutar med ”tänk om vi människor gjorde så”, res dig upp och lämna lokalen!

§ 10 Om komikern gör ett skämt som börjar med ”jag är singel” och slutar med ”jag runkar jättemycket”, res dig upp och lämna lokalen!

§ 11 Vid närmar eftertanke: Redan när en rutin börjar med ”jag är singel” kan du lämna lokalen. Finns ingen anledning att sitta och vänta på ”jag runkar jättemycket”-punchen.

§ 12 Om komikerns material endast består av återberättande av roliga särskrivningar, res dig upp och lämna lokalen!

§ 13 Om komikern läser högt ur kontaktannonser, res dig upp och lämna lokalen!

§ 14 Om komikern tar fram en gitarr eller börjar rappa, res dig upp och lämna lokalen!

§ 15 Om komikern visar sig vara en trollkarl, för Guds skull spring mot utgången!

§ 16 Cirka 70 procent av Sveriges standup-klubbar finns på Södermalm i Stockholm. Det är relativt vanligt att komiker vägrar ta in att Södermalm sen decennier tillbaka är en stadsdel för svinrika reklamare och därför skämtar om att det är spännande att befinna sig på råbarkade och hippieflummiga arbetarklass-kniv-söder. När det händer bör du resa dig upp och lämna lokalen.

§ 17 Om komikern är en engelskspråkig man bosatt i Sverige som inleder sitt gig med att säga ”Swedish girls are so hot! So many sexy girls in Sweden!!!”, res dig upp och lämna lokalen!

§ 18 Om komikern är engelskspråkig och bara drar skämt som går ut på att den har missförstått svenska ord, till exempel blandat ihop orden fika och fitta (det leder till knasiga missförstånd när man tackar sin mother in law in Borlänge for a very nice fitta). Om det händer, res dig upp och lämna lokalen!

§ 19 Om komikern inleder sina skämt genom att ställa meningslösa frågor till publiken som ”tittar ni mycket på tv?”, ”har ni Facebook?” och ”hur många här är i ett förhållande?”, istället för att bara säga sitt jävla skämt om tv, Facebook eller förhållanden så drar komikern alltså ner tempot genom att ställa en fråga. Publiken måste då säga ”Jaaa” innan skämtet kan börja. ”Ja, vi tittar på tv. Herregud! Bara säg ditt skämt om tv! Alla här är bekanta med konceptet tv. Det är inget du behöver förankra. Du kan bara direkt säga skämtet om tv”. Om det här händer, res dig upp och lämna lokalen!  

§ 20 Om komikern frågar en grupp människor i publiken ”jaha, vad är ni för gäng då?” och innan de hinner svara säger: ”Är det en swingersfest eller?” Res dig upp och lämna lokalen!

§ 21 Om komikern frågar en grupp människor i publiken ”vad kommer ni ifrån?” och de svarar att de kommer från en mindre stad varpå komikern replikerar med: ”spännande för er att komma till Stockholm, åka rulltrappa, äta med kniv och gaffel!” Om det händer, res dig upp och lämna lokalen!

§ 22 Om komikern imiterar Zlatan, sitt kvar! Det är roligt.

5 Visa kommentarer (5) Läs mer

Fler ratade tv-idéer

Ola Söderholm 17:15 20 Nov 2013

guds_vrede_0.jpg
Den gammaltestamentliga vreden mot såna här krönikor.

Som tidigare nämnt ägnar jag stor del av min tid åt att spåna fram idéer till nya tv-program. Tyvärr är produktionsbolagen kallsinniga inför mina förslag. Här följer topptio-listan över den senaste tidens bästa ratade tv-idéer:

10, Ett bloopers-program med två killar som sitter i en soffa och kommenterar bloopers Filip och Fredrik gjort när de har kommenterat bloopers. ”Kolla vilken blooper Filip Hammar gör när han ska kommentera bloopern att nån sa fel i TV3 Nyheterna 1993! Det är ett klassiskt tv-ögonblick!!!”

9, ”Skuggsidan” – som Solsidan, fast alla är sexiga vampyrer.

8, En filmatisering av Gamla Testamentet. I rollen som Gud ser vi Twitter. Abraham skriver en mindre lyckad krönika om att tjejer strävar efter anorektiska ideal trots att killar tänder på kurviga brudar. Gud bestraffar Abraham genom att skära av hans förhud, döda hans boskap, släppa lös en gräshoppssvärm över hans ägor, ge honom tio år av torka, ge hela hans familj missväxt i fyra släktled framåt, ge honom bölder över hela kroppen, stena honom samt elda upp hans förstfödde.

7, En långfilm som inleds med att huvudpersonen får en våldsam hostattack. Hon tar upp en näsduk och hostar in i den. När attacken till slut lägger sig tar hon bort näsduken från munnen och tittar på den. Den är fylld med blod. Hennes ansikte stelnar till och det blir dramatisk musik. Senare i filmen följs det här aldrig upp. 

6, Ett humorprogram där vi får följa ett gäng orädda komiker som filmas med dold kamera när de går fram till människor på stan och slår dem hårt i ansiktet. Människorna får ont/går på det. 

5, En dejtingsåpa som heter ”Podcast-programledare söker fru”.  Helt vanliga svenska podcast-programledare får chansen att träffa olika potentiella partners för att senare försöka hitta den rätta bland dessa. Den som ska bli poddmannens fru måste vara bra på att visa medlidande när han känner att en Instagram-bild har fått för få likes och kunna fejka intresse under en jättelång utläggning om den ”lite märkliga” stämningen som uppstod när han skulle hälsa på Lars Beckung under Kristallen-presskonferensen.

4, En variant på Dexter. Istället för att det är en seriemördare som bara mördar andra seriemördare så handlar det om en urkundsförfalskare som bara urkundsförfalskar andra urkundsförfalskares urkunder. (note to self: kolla upp vad en urkund är!)

3, ”Alla är Killinggänget-medlemmar”. Vi får följa två kända fotografer i deras jakt på den perfekta Eddie Vedder-referenshumorn.  

2, En svensk version av The Colbert Report. Programledaren gör en karaktär som är en parodi på moderaternas partisekreterare Kent Persson. Manuset består av att variera de tre sägningarna: ”Vi tar ansvar för Sverige”, ”Vi tar fajten om jobben” och ”Det viktiga är inte ägandeformen, det viktiga är att vården håller en hög kvalité”.

1, ”Jan-Olof” - en spinoff till c/o Segemyhr som fokuserar på Lennart Jähkels karaktär. 

2 Visa kommentarer (2) Läs mer

Jonas Åkerlund är veckans babe

Ola Söderholm 11:03 14 Nov 2013

kerlund.jpg

Ola Söderholm-bloggen har utsett Sverigedemokraternas vice partiledare Jonas Åkerlund till ”Veckans babe”.

Jonas, du är veckans babe! Hur känns det?

– Haha, hur tänkte ni nu? Nä, men det känns roligt.

Hur snygg tycker du själv att du är?

– Min fru tycker att jag är en tia men det vet jag inte om jag är. Det beror på vilken dag. Ibland är jag en sjua, ibland en trea.

Beskriv din stil?

– Jag försöker hålla den personlig och har inga speciella förebilder. Men det har alltid funnits en röd tråd även om stilen har varierat.

Vad dansar du helst till?

– Helst nåt latinamerikanskt. Det är lite mer feeling och erotik…

Vad faller du för hos en tjej?

– Att hon utstrålar en livsglädje som bottnar i en genuin självkänsla. 

Gillar du ”kvinnliga” kvinnor?

– Ja, en kvinna ska vara en kvinna. Men hon får gärna vara lite tuff också. Det är sexigt med tjejer som vågar bita ifrån och höja rösten om de 500 000 invandrar-parasiterna som snarast måste slängas ut ur det här landet.

 

3 Visa kommentarer (3) Läs mer

Ola Söderholm

Namn: Ola Söderholm
Ålder: ”29”
Familj: Stor och bullrig
Bästa sida: Envis
Sämsta sida: Envis

Jag finns på till exempel mejl: ola.soderholm@nojesguiden.se och Twitter: OlaSoderholm

 

Vill du se Ola skämta live? Här är hans stand up-schema:

4/11 Vård i livets slutskede

11/11 Vård i livets slutskede

18/11 Vård i livets slutskede

25/11 Vård i livets slutskede

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla