"Vem var det som kasta?-"frisbeen är till salu

11:14 3 Jun 2019

Frisbeen känd från ett av Sveriges första virala klipp är till salu.

År 2003 stod Jörgen Leisdal från Västerås för ett frisbeekast som skulle komma att bli en del av svensk internethistoria. Frisbeen träffade nämligen nästan en man som utbrast "Vem var det som kasta?". 
– Jag var den som kastade, det är min frisbee som syns. Vi var ute en vanlig kväll och kastade lite, jag hade en kompis som filmade, han hade köpt en ny kamera som han ville testa. När det blir bråk så låter han kameran rulla, det var inte så farligt i verkligheten bråket, ser värre ut på filmen. Min kompis tyckte det var lite kul så han delade klippet på något som hette ICQ, en slags föregångare till MSN, sen glömde vi bort att det där klippet ens fanns. Sen är det helt plötsligt 2008 och vi upptäcker att någon lagt upp klippet på Youtube och att det hade hundratusentals visningar, då tog det fart på riktigt, säger Jörgen Leisdal i ett pressmeddelande.

Nu säljer han den legendariska frisbeen på Tradera till förmån för organisationen Suicide Zero.
– Jag har länge känt att det dels vore kul och se hur stort intresset för frisbeen är men kanske framförallt att det vore kul att ge tillbaka lite till samhället. Alla pengar från auktionen kommer gå till Suicide Zero, det känns som ett fint slut på hela den här historien för min del. Jag har levt med klippet och frisbeen i många år. Allt från att bli stoppad på stan till intervjuer med alla stora dagstidningar. Jag har till och med fått åka ner till Sydamerika för att medverka i ett TV-program. Nu känns det som min del i historien är över och jag hoppas det blir en ny lycklig ägare, säger Jörgen Leisdal.

Auktionen hittar du här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!