Bedoiun.

Strålande utsikter för ny södermalmsfestival

Redaktion 10:45 23 May 2022

En tvådagarsfest med några av våra hetaste dj:s just nu står på menyn för den nya satsningen What a View. 

What a View är en ny tvådagarsfest som arrangeras på Münchenbryggeriet, eller rättare sagt på avsatsen nedanför dess balkong. På lineupen står namn som Bedouin, Trikk och Hedda Stenberg och bakom satsningen står agenturen Studio Sven. 

Vi tänkte fråga vad namnet kommer ifrån, men det känns nästan lite korkat? 
– Inga frågor är för dumma! "What A View!" är helt enkelt vad de flesta utbrister när de besöker platsen, vilken ligger på en liten avsats precis nedanför Münchenbryggeriet och bjuder på en av Stockholms finaste utsikter med vattnet, båtarna och Stadshuset som backdrop. 

Hur ser kapaciteten ut för dessa två dagar?
– Vi släpper bara in 1500 personer per dag så rekommendationen är att köpa en biljett snarast möjligt om man vill vara säker på att få plats. 

Bakom arrangemanget står Studio Sven, som tidigare haft ett finger med i klubbar som Kind People Club, NUET, Kontakt plus lite annat. Det nya konceptet är skapat tillsammans med Münchenbryggeriet.

Hur har ni tänkt kring bokningarna? 
– Vi försöker alltid boka det som känns mest rätt i tiden och som vi tror kan skapa den perfekta festen. Dixon är väl snarast en legend nu med spelningar över hela världen tillsammans med akter som Solomun & Tale Of Us samt egna klubbar och festivaler på bland annat Ibiza. Vi är också superglada att för första gången någonsin få presentera Bedouin i Sverige. De är annars flitiga besökare på festivaler som Burning Man och fester i Tulum. Båda våra huvudakter spelade nyss på Coachella i Kalifornien. 

Det är till största del dj:s på lineupen, kommer det att vara några "liveframträdanden" också utöver det? 
– I år har vi tyvärr inte utrymme för några liveframträdanden men vi hoppas detta blir ett återkommande event som kan växa och då finns absolut planer på lite bredare lineup inklusive mer liveframträdanden.  

Ni håller på ända till tresnåret, och kvällstid flyttas festivalen in om vi har förstått det rätt? 
– Ja precis. När solen har gått ner fortsätter festen inomhus.  

Utöver själva musiken, vad kan man se fram emot som besökare? 
– Utsikten! Det kommer självklart erbjudas god mat och dryck också, och vi jobbar på lite roliga installationer på plats. Men fokus blir på dans och fest. 

Taglinen är "2 days of peace and music", vad syftar peace på i detta sammanhang? 
– Meningen är 100% renommésnyltad från Woodstock '69. Men vi tänker oss att What A View på många sätt representerar den moderna hippien. Vi gör ett mini-Woodstock med dagens Jimi Hendrix, fast inom dansmusiken, mitt på Södermalm. Med allt som nu händer i världen vill vi skapa en fin plats där alla människor, oavsett kön, härkomst eller läggning, kan mötas och ha kul tillsammans utan hat eller bråk.

What a View går av stapeln mellan den 17-18 juni. 

Lineup fredag
Dixon
Trikk
Terr
Hedda Stenberg 
Nassim Mehran

Lineup lördag
Bedouin
Mira
Isaiah Martin 
Godash
Mini 
Fabian Tanz
Antonsson 
Pontana

Läs mer på wav.nu

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!