Snacka på ni!

Mikaela Dahlberg 11:38 6 Oct 2011

En pedagogisk lista över den här veckans mest aktuella samtalsämnen:

1. RIP Steve Jobs

Vi lägger tillfälligt hånet av blind Apple-fanatism åt sidan för att en av vår tids stora inspiratörer lämnat oss alldeles för tidigt.

2. Marcus Birro 

En känslig man i en hård värld. Newsflash Marcus, politisk ledare - politiskt oberoende går inte ihop. Vi rekommenderar Birrometern för att hålla koll på Marcus känslolägen 

3. Iphone 5-besvikelsen

Vuxna män satt som barn på julafton och höll tråden #applevaka vid liv på Twitter, på bristningsgränsen av upphetsning. De hoppades på att kunna "råka" krossa sina Iphone 4-telefoner mot trottoaren men proklamerandet av en Iphone 4S minskar försäkringsärendena avsevärt.

4. Nobelpriset i litteratur

Tranströmer får litteraturpriset, nu stör alla sig på att det är väntat och obefogat. Svenskar är ju sjukt överrepresenterade, nu blir de sura i USA och världen. 

5. Nobelpriset i kemi

Kvasikristaller kanske inte väcker vårt intresse. Men det faktum att en man som tidigare blivit hånad för sin teori kammar hem Nobelpriset för densamma är en klockren i ert ansikte till de som inte trodde på honom.

6. Kanye West-kollektionen

Nu vill han bestämma vad kvinnor ska ha på sig, nästa steg i Kanyes imperiebyggande. Att de här R&B-osande lapptäckena visas bland övriga storheter i Paris är ett stort frågetecken. 

7. Regeringen vs oppositionens budgetproposition

Intresset höjs när snärtiga kommentarer delas ut. Inför stundande omval trappas stämningen upp och väcker vårt intresse, populistiskt fiskande är så juicy. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!