Palmer Lydebrant, Soraya Hashim och Cecilia Suhaid Gustavsson.

Poddpremiär: Kulturråden

Redaktion 09:13 22 Jun 2023

Kan en kulturupplevelse hjälpa dig ur en svår situation? Kanske!  

I den nya podden Kulturråden hjälper Soraya Hashim, Palmer Lydebrant och Cecilia Suhaid Gustavsson lyssnarna med deras problem genom att leverera kulturtips. Tipsen rör sig från smal till bred kultur och spänner mellan alltifrån konstinstallationer till realitysåpor. 
– För mig har kultur alltid fungerat som självmedicinering. Om jag blivit dumpad, förlorat jobbet eller behöver vägledning gräver jag fram filmerna och böckerna som hjälper mig läka eller hitta vägen framåt. Om inte annat för att få exempel på hur jag inte ska gå tillväga, säger Soraya Hashim.

Varje vecka tar panelen sig an en lyssnarfråga och gräver fram kulturupplevelser helt kalibrerade efter lyssnarens dilemma. 
– 
Frågorna vi hittills fått in har rört sig kring störiga chefer, hur man ska sluta tänka att snart kommer den stora kärleken, en kontrollerande mamma, att komma över sitt ex och om man ska våga säga upp sig och satsa på konsten istället. 

Soraya Hashim har tidigare bland annat programlett poddarna Sekter och En runda till. Här har hon med sig kulturproducenten Palmer Lydebrant samt Cecilia Suhaid Gustavsson som är konstnärlig ledare för Riksteatern Dans.
– Vi har helt olika ingångar, kunskaper och sätt att ta oss an frågorna vilket gör att ett och samma avsnitt kan tipsa om både en konstinstallation och någon snaskig reality ingen tänkt på på tio år.

Under säsongens gång kommer även vikarierande kulturråd att dyka upp regelbundet. 

Kulturråden har premiär den 22 juni. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!