Nöjesguidens favoriter vecka 31

16:02 5 Aug 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotify-lista för löpande uppdateringar.

Guds pengar

Malmöbandet Guds pengar har släppt en nyutgåva av sin ep Solens uppgång och fall som gavs ut independent 2015. Ep:n har remastrats i högre kvalité och innehåller nu också en ny låt, Borgatroll. Punk möter indierock i ett något skitigare sound än deras debutalbum som släpptes för två år sedan. Imorgon spelar Guds Pengar på Fools Gold på Plan B i Malmö med sin nya, utökade bandkonstellation.

Calvin Harris

Calvin Harris har släppt sitt sjätte album, det första på fem år. Funk Wav Bounces Vol. 2 följer upp volym 1 som släpptes 2017. Den röda tråden är fortfarande funk och gästartisterna är som vanligt inbjudna i överflöd, men soundet är mer nutida. Albumet bärs av markanta basslingor och tropiska ljudbilder. Harris vet ju exakt vad som trendar för stunden, ibland lite för bra. Då landar det i slätstruken radiopop men kort hållbarhet som kunde varit signerad vem som helst. Men stundvis glimtar mer personlig komposition, som på Somebody Else med Jorja Smith och Lil Durk.

Okay Kaya

Okay Kaya har släppt årets första låt. Spinal Tap är även den första låten från hennes kommande tredje album. 2020 kom det mer avskalade projektet Watch This Liquid Pour Itself. Trots att det inte finns så mycket att utgå ifrån låter det som att den nya musiken återvänder till det något mer atmosfäriska och flytande soundet som genomsyrade hennes debutalbum. Kaya gör introspektiv och utforskande musik, ofta kring oväntade ämnen. Spinal Tap har tagit inspiration från hjärnforskning och hjärnans funktion under drömmande.

Mxmtoon

Mxmtoon släppte albumet Rising i maj, men nu kommer en deluxeversion som innehåller två nya spår. I veckan släpptes Kaleidoscope, en lika drömsk låt som albumet men något mer lågmäld, en slags melankolisk discolåt. Det är faktiskt en av de bättre låtarna från projektet.

Arny Margret

20-åriga isländska singer-songwritern Arny Margret debuterade tidigare i år och släpper sitt debutalbum under hösten. Det är helt klart en av årets bästa debuter, en sådan där stark start där allt redan låter självklart, tidlöst och ovanligt känslostarkt. Det är nyanserat och smakfullt balanserat, det låter spontant samtidigt som det är väldigt medvetet. När man annars kan känna att det inte behövs fler singer-songwriters är Margret långt ifrån slätstruken bakgrundsmusik. Sníglar heter den senaste singeln som släpptes i veckan, hos mig går den redan på repeat.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!