Nöjesguidad: Henrik Torehammar

Redaktion 15:32 20 Sep 2012

Fotocred: Jens Eriksson

Hur snabbt kvicka, begåvade formuleringar kan flyga ur denne mans mun, är ibland fullständigt oförståeligt. Veckans Nöjesguide att tycka till om samtiden är Henrik Torehammar, programledare för Torehammars vecka på P3 och innehavare av Svergies bästa radioröst. 

MUSIK

Gangnamn style. Den var helt meningslös tills jag såg videon och nu gör den mig så glad att jag bubblar var gång vi spelar den.

Stiftelsen. Det är verkligen så billigt att attackera Sveriges Nickelback men jag är så förvånad över att vi helt oironiskt väljer som nation att tycka om dansbandsmusik.

FILM

 Palme. Såg den på Grand, konstigt, och lite konstigt hur mycket Stockhomspubliken anno 2012 skrattade rakt ut åt gångna tiders politiska diskurs. Men lite kändes det som att kårhusockupanterna had it coming.

 Snabba cash 2. Jag skrattade rakt ut till detta fantastiska pekoral. Det var som riktigt navelskådande fanfiction där alla hade någon “quinna” som var deras egentliga drivkraft och Jorge var som Road runner. Blev dödad men bara, upp å jogga hela tiden.

MODE

 Höstens möjligheter att drapera sig. Och att på något sätt få ha flanell.

 Mina ergonomiska skor. Orangea och jävliga. Men så sköna.

KLUBB

 Allting som Linnea Wikblad spelar på. I mina ögon är hon en clöbqueen.

 Idén om klubbar. Jag är för gammal. Blir provocerad av ungdomarnas livsglädje. Fast det är säkert bättre än Grindr. För där får dom syfilis.

KONST

  Säkert! och Klungan hemvändarkväll på Cirkus”. Ja, det är ett konstverk, fast jag såg det på SVT Play. Och Katla med familj är den elakaste konstnärsparodin som någonsin gjorts.

  Möjliga samtal i Radioteatern: Ministern och vargen”. Där ovan beskrivna blir verklighet.

TV

  Bunheads. Egentligen en attack på alla traditionella TV-narrativ av Gilmore Girls-skaparen, men när den analyseras i recaps av TWOP:s Jacob Clifton inser man att det är ett underverk.

 The spiral. Fantastiskt dålig europeisk samproduktion som i och för sig går att hatewatcha och kommentera via twitter.

SPEL

 Cola Zero Cherry. Äckelgott.

 Alkohol. Jag har blivit en sådan vidrig mediamänniska som insett att jag mår bra av drastiskt minskad konsumtion. Och håller inte käft om det.

DRYCK

 Strategy. Det är min bästa app.

 Angry Birds. Det är jättetråkigt och de är väldigt fula. Det är som brännboll.

LÄSER

 “2312” av Kim Stanley Robinson. Fantastisk sci-fi som känns helt relevant. Läskigt med klimatförändringarna men kul att mänskligheten koloniserat Merkurius och att alla spacers har två kön.

 “How creativity works”. Den har egentligen så många bra poänger, men efter att författaren Joah Lehrer blivit påkommen med att bland annat hittat på Bob Dylan-citat så kan jag inte sluta störa mig på berättarrösten och vilken olidlig människa han måste vara.

LÄNKTIPS

 Buzzfeed. Jag gillar sociala rekomendationer, ja. Ba tryck LOL å fnissa bort ca en halvtimme

 Att kolla på Muhammedfilmtrailern. 20 minuter av estetiska käftsmällar marinerat i hat. Kan ses bredvid iransk TV:s antisemitiska “The Saturday Hunter” som är samma sak fast tvärtom

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!