Modeduo skapar jubileumshatt till Elitloppet

Redaktion 10:12 23 May 2022

Rami Hanna och Julian Hernandez ska höja modegraden på arrangemanget. 

Sveriges största travfest Elitloppet firar 70 år i år. För att uppmärksamma detta har fotografen Rami Hanna tillsammans med stylisten Julian Hernandez fått i uppdrag att ge ny skepnad åt den klassiska rosa hatten. 

Hatten utgör även en del i fotoutställningen With Love som är öppen för allmänheten torsdagen den 26 maj. 
Rami: Det är otroligt vilken öppen och engagerad värld vi har mötts av när vi pratat med människor inom travet. Kärleken till hästen förenar ung som gammal, vilket är något vi försökt fånga både i designen av hatten och genom foto.

 

Berätta mer om hatten. 
Rami: Människor som besöker Solvalla eller ser tv-sändningarna vet att en stor del av publiken bär en rosa hatt. Vi har träffat och pratat med människor som på ett eller annat sätt har en koppling till trav och utifrån det designat en jubileumsvariant av den rosa Elitloppshatten. 
Julian: Jag visste ingenting om Elitloppet och det är som att vi har öppnat en dörr till en helt ny värld. Vi har mött engagerade människor som älskar det de gör, designat om en hatt som betyder mycket för så otroligt många människor, och fått lära oss om travet och Elitloppet, en av Sveriges största folkfester. Det har varit både oväntat och roligt.

Vad var er spontana reaktion när ni fick frågan om att skapa en hatt? 
Julian: När ATG kontaktade oss var jag först osäker på om vi förstod allt rätt. Vi kan ju ingenting om trav eller Elitloppet. Men när vi sen läste igenom allt insåg vi att det huvudsakligen handlade om att tolka en för oss främmande värld och översätta den till vår språk, mode och foto. Vi har länge pratat om att skapa något tillsammans och det här kändes som klippt och skuret för oss. 
Rami: Jag har personligen alltid gillat utmaningar och ju mer vi fick höra om idén desto roligare kändes den. Det är väldigt sällan vi får en utmaning på det här sättet, alltså kliva utanför vår comfort zone, “modebubblan”, och göra något helt annat fast ändå inte.

Vilken häst tror ni vinner Elitloppet 2022? 
Rami: Ingen aning, den som springer snabbast? 

With Love visas på Terminalen c/o Livet vid Slussen i Stockholm torsdagen den 26 maj mellan 12-16. Elitloppet 2022 går av stapeln söndagen den 29 maj. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!