Kristofer Åkesson lämnar Live Nation

Redaktion 11:00 10 Jul 2019

Marknads- och kommunikationsdirektören går efter nio år vidare till svenskt techbolag. 

Kristofer Åkesson lämnar nu konsert- och festivalarrangören efter nio år och går in som delägare samt COO för techbolaget Society Icon. För några veckor sedan stod det klart att det Society Icon stängt en investeringsrunda i syfte att expandera, och bolaget värderas idag till 81 miljoner kronor.

Kristofer sitter idag i Live Nation Sveriges ledningsgrupp och har i många år varit en nyckelperson och ansiktet utåt för den internationella konsertarrangören som bara i Sverige ligger bakom över 2000 evenemang per år.

I år har han bland annat varit med och producerat Swedish House Mafias tre återföreningskonserter på Tele2 Arena och festivalen Lollapalooza Stockholm.
– Genom åren på Live Nation har jag träffat många bolag som erbjudit olika lösningar för influencer marketing, men aldrig känt att det funnits ett bra och effektivt alternativ. När Mose presenterade Society icon för 1,5 år sedan förstod jag direkt att idén och tekniken inte bara var framtiden för influencer marketing, utan i förlängningen även för marknadsföring och kundlojalitet i stort, säger Kristofer Åkesson i ett pressmeddelande.

En rekrytering av Kristofer Åkessons ersättare kommer nu att inledas.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!