Dokumentären om Sveriges coolaste band just nu är här

13:22 16 Feb 2018

Jag pratar förstås om Hov1.

Jag tittade inte på P3 Guld i år. Men dagen efter läste jag en artikel i Aftonbladet som gjorde mig tvungen att se galan på SVT Play. Artikeln handlade om att bandet Hov1 fått kritik för hur de uppförde sig. Det stod att följande konversation utspelade sig när Hov1 satt kvar efter att Adam Pålsson bett dem resa på sig.

Pålsson: 2017 var ett bra år för er också.
Noel: Ja, det var det.
Pålsson: Berätta!
Noel: Det var bra.
Pålsson: Vad gjorde ni?
Noel: Äh, ja. Vi gjorde musik.
Pålsson: Okej, vi säger såhär då. 2018, vad ska ni göra då?
Noel: Vi får väl se.

Jag mös. Det hör inte till vanligheterna att svenska artister är motvalls nuförtiden (när till och med Henrik Berggren har ett instakonto och livepoddar på Cirkus). Särskilt inte mainstreamartister som spelas mycket på radion. Hov1:s beteende påminde om när Popsicle tog emot pris på Grammisgalan 1993 och önskade livet ur Arvingarna.
– Tack till oss själva, varsågod, och hoppas Arvingarna dör i någon tragisk bussolycka, sa de i sitt tacktal.

Eller när Bob Dylan efter att ha lyssnat på en lång utläggning från en journalist om vad skivomslaget till Highway 61 Revisited representerar svarade "I haven't really looked at it that much" på en presskonferens i San Francisco år 1965.

Ännu roligare blev de i den uppföljande artikeln, som skrevs efter att Bianca Ingrosso fördömt Hov1:s beteende i sin podcast.
– Ha lite jävla respekt för att det är en programledare som är äldre än ni och som gör sitt jobb. Det är en stor tv-produktion, var glad att du ens är inbjuden, sa Bianca Ingrosso i podden.

När Aftonbladet ringde ville Hov1 inte bemöta kritiken.
– Vi vet inte vem hon är, sa de i artikeln.

Sedan dess har jag varit mycket intresserad av Hov1 (eller "de fyra största kukhuvudena på Värmdö Gymnasium", som vår bloggare Marcus Berggren kallade dem i sin hyllade stå upp-akt). De är roliga på ett sätt som i princip bara Little Jinder (som jag tycker sa det roligaste en svensk artist sagt på flera år i en intervju med Café för ett par år sedan: "Den som klär sig helt beige är förmodligen pedofil. Eller fågelskådare. Eller akademiker. De vill smälta in i naturen för att komma undan med sina sjuka intressen") är.

Därför blev jag uppspelt när Hov1 överraskningssläppte första avsnittet av en dokumentärserie om sig själva i natt. Se första avsnittet här.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!