Därför var Newkid borta från musiken

14:33 6 Oct 2017

Newkid är tillbaka med en sprillans ny singel. För Nöjesguiden berättar han om varför det tog honom sex år att följa upp debutskivan.

År 2011 släppte Newkid sin hyllade debutskiva Alexander Jr Ferrer. Sedan dess har det varit ganska tyst om honom fram till i början av sommaren då han släppte singeln Kate Moss. Nu har han släppt ytterliggare än singel, Drama, som han spelade in på soffan i sin lägenhet med hjälp av en usb-mick från Teknikmagasinet.
– Det känns jätteroligt. Det känns som att jag verkligen hittade något som jag trivdes i soundmässigt.  Det är fortfarande en del rnb, fast med ett hårdare och mörkare sound än jag har gjort innan.

 

"Jag har saknat det extremt mycket."


Hur kommer det sig att du inte har släppt musik förrän nu?
– Framförallt var det på grund av ett företag jag startade. En agentur för influencers. Fram till 2013 gjorde jag massa musik som inte släpptes på grund av bolagsissues. Sen tog företaget så mycket av min tid att jag föll av och slutade göra musik. Sedan började jag igen och det har gått så mycket snabbare än vad man kan tro.
Hur känns det att vara tillbaka?
– Helt amazing. Jag har saknat det extremt mycket.

Newkid beskriver de sex åren som gått sedan debuten som viktiga år där han har "varit med om saker" och växt som person.
– Det speglar av sig i musiken. Det största som har hänt är att det är lite mörkare och hårdare än förut. Även om det finns ljusa och mjukare låtar som kommer att komma fram på senare singlar.
Vad är det som har hänt som har fått dig att skriva mörkare musik?
– Life.

Du har en platta på gång va?
– Tanken är att det ska bli det. Men just nu är det mest fokus på att släppa singlar och se hur de tas emot. Så småningom ska det bli en platta, men hur vi paketerar det är inte helt klart. Nu vill jag bara känna av stämningen och se vad jag trivs med för musik. När jag väl formar plattan ska det vara enhetligt.
Hur många singlar är klara?
– Fyra stycken är spikade med den som släpptes idag. Men sen kommer vi nog fortsätta släppa några till efter det.
Men när skivan väl kommer behöver vi inte vänta sex år till på nästa efter den va?
– Hahaha, nej om jag inte startar en agentur till ska det nog gå fortare den här gången.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!