Foto: Joar Vestergren

Biografen Skandia räddas av Stockholms filmfestival

Redaktion 08:26 11 Dec 2023

Stockholms filmfestival tar över verksamheten av den nedläggningshotade biografen Skandia.

Den anrika stockholmsbiografen, ritad av Gunnar Asplund, har varit hotad. Stockholms filmfestival drog igång en räddningskampanj för att rädda Skandia och dessutom öppna upp bion mer för publiken. Och nu meddelar festivalen att det är de som tar över Skandia, när Filmstaden lämnar lokalen vid årsskiftet. 

- Vi är tagna över det stora gensvar vi fått från publik, branschkollegor och näringsliv. Vi är rörda och djupt tacksamma över responsen när det gäller insamlingen "Rädda Skandia". Det har givit oss styrka och mod att ta detta steg, säger Dharma Garde Palme, producent på Stockholms filmfestival, i ett pressmeddelande.

Stockholm filmfestival utlovar spännande förändringar och förbättringar för biografen, inklusive tekniska uppgraderingar, utökade programutbud och samarbeten med andra aktörer inom kultursektorn. Festivalen vill introducera nya innovativa initiativ för att göra biografen till en central plats för filmkulturen och gemenskapen i Stockholm, och hoppas att öppna den för allmänheten i början av februari 2024.

Många har visat ett stort engagemang för Skandias fortlevnad, däribland Stellan Skarsgård, Ethan och Maya Hawke, Sam Mendes och Hedda Stiernstedt. 

Läs mer om Stockholms filmfestivals Skandia här 
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera