Bäst just nu: Konst

Anders Karnell 15:00 26 May 2015

ylva_ogland_hon-akt-fyra_foto_per-kristiansen.jpg
Ylva Ogland, Hon akt fyra. Foto: Per Kristiansen


Ylva Ogland
Bonniers Konsthall, till den 26 juli
Det hela är en fantastisk egotripp. Inte din, utan Ylva Oglands. Du promenerar helt enkelt in i hennes exhibitionistiska värld, där allt är måleri – till och med golven är målningar. Hon är själv på plats, iförd mask. Inte för att hon inte vågar vara sig själv, utan för att genom masken blir hon riktigare än hon annars kan vara. För det är ”based on a true story”. Hennes story fylld av smärta, men framförallt smärtlindring. Missa inte chansen att bli en del av den.

Filosofen
Galleri Riis, Rödbodtorget 2, till den 26 juni
Äntligen curerar Stockholms mest ockulta konstnärspar en egen utställning. Christine Ödlund och Fredrik Söderberg har länge intresserat sig för andra världar, främst andevärlden och hur man kommer i kontakt med den. Bilden är vägen in. Det går att nå dit med knark och sprit också. Men jag föredrar nog visuell stimulantia.

I huvudet på John Bock
Kulturhuset, till den 20 september
När nu Kulturhuset slagits ihop med Stadsteatern var det väl bara en tidfråga innan John Bock fick en utställning? Han har nämligen alltid varit intresserad av teater. Oftast med sig själv, rent fysiskt i centrum (surprise), men det som sägs är fantastiskt främmande. I utställningen visas en specialproducerad video med titeln ”Tre Systrar”. ”På syra” skulle jag vilja tillägga. Prova och du kommer att bli befriad. Från dig själv.

Luke Stettner
Stene Projects, Brunnsgatan 21B, till den 27 juni
Det hela är som om Calvin Harris gjorde konst. Luke Stettners fotografier är den minimala electronican i sammanhanget: det abstrakta beat som fyller rummet. (Här är det dessutom bilder av och från månen, vilket känns väldigt blippi-bloppi-synthigt.) Till det kommer Johnny Höglunds sexiga måleri av pornografi. Mmm, som en riktig klubbkväll: sexigt och existentiellt på en och samma gång.

Johan Furåker
Galleri Flach, Hälsingegatan 43, till den 27 juni
Alla som gillar eller följer Kim och Kanye bör veta att de står sig slätt mot den excentriska Luisa Casati. Hon hade inte Instagram, men det gör inget för det har Johan Furåker fixat åt oss: När hon promenerar geparden eller bara är snygg i en selfie. Bilder från en annan tid, för vår tid.
 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2015.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!