Viola

admin-kollegorna 14:36 2 Nov 2004
Tom Davidson, Jonas Hultman och Christian Remröd är namn som hittills mest nämnts i samband med uppsluppna bratklubbar. Nu har de gett sig in i krogbranschen och blåst liv i Q-Lounges gamla lokaler, som även en kort tid härbärgerade måttligt framgångsrika Swoon. Viola har höga ambitioner och man har värvat personal från några av stans bästa krogar. Det dröjde inte länge innan gästerna började strömma in. Maten är internationell, med såväl italienska som klassiskt svenska inslag. Bland förrätterna samsas carpaccio (95 kr) med Toast Skagen (80kr) och en ankleverterrin (115 kr). Hade vi varit en stor morgontidning hade vi mycket väl kunnat börja yra om multikulturell smältdegel. Nu nöjer vi oss med att konstatera att man chosefritt valt ut klassiker från olika nationella kök. På samma sätt har varmrätterna en spännvid mellan enklare oglamourösa rätter som hamburgare (110 kr) och köttbullar med potatismos (115 kr) respektive den lite flådigare hälleflundran (220 kr) samt oxfilén (245 kr) som kommer med anlever, madeirasås och tryffelpotatis. Det är en soft och varierad meny, som på sin höjd kan anklagas för att vara en smula karaktärslös. Det mesta är vällagat och bra, men kanske en smula försiktigt och i vissa fall farligt nära tråkigt. Violas starkaste sida är stämningen och publiken. Att äta middag på Viola är aldrig dystert. Man är inte här för att diskutera spänsten i sparrisen. Man är här för att hänga med sina vänner över en steak frites, dricka sig glad och vinka till nån man känner vid bordet intill.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?