Vinylbaren

admin-kollegorna 15:43 9 Dec 2002
Jo, men det är klart att det var såhär det skulle se ut. Pernilla och Lena Nilsson tog sig an KB:s bar sedan den övergivits av 1 R O K. De satte guldglitter och skivomslag på väggarna, och inredde med dinerbås och hängvänliga barfåtöljer i gult och orange. Och kandelabrar. Menyn har riktat in sig på det väsentliga. Här finns burgare, med nötkött, kyckling eller vegetariskt alternativ. Soppa, fisk, någon sallad, och biff med béarnaisesås. Efterrätterna är klockrena: banana split med allt, Ekströms chokladpudding med vispgrädde, och lite tårtor. Priserna är mer än moderata. Och visst finns det vinlista. Men man dricker gärna öl i Vinylbaren. Vi har burgarexpertis med oss i sällskapet, vilket känns tryggt. Burgarexperten konstaterar nöjt att burgaren är rund, av nötkött och dessutom i bröd - grundkriterierna för en schysst burgare. Alla tillbehör finns redan i burgaren i väl avvägda proportioner, man slipper puffa i dem själv. Fint med klyftpotatis istället för sunkiga pommes, och en dressing som är lite utöver det vanliga. God såväl på burgaren som att dippa klyftpotatisarna i. Om man ska nämna nåt negativt så är det att kocken och vår burgarexpert inte riktigt har samma uppfattning om vad som menas med "well done". Men den serveras med sådan värme att det känns ganska oväsentligt. Vi avslutar med en banana split - du har väl inte glömt hur gott det smakar? Att det dessutom serveras sköna hårdrocksvideor på storbild ger måltiden en extra krydda. Vinylbaren regerar.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.