Sergio Montanari, som tidigare drev Martini har tagit med sig Anders Östlund och köksmästaren Jonas Karlsson från sin nämnda krog för att tillsammans med dem samt Claudio Montanari öppna nytt i Al Capriccios lokaler. Detta är en mycket efterlängtad krog. Det finns visserligen hyfsat många bra italienska krogar i stan, men antalet fiskkrogar är tämligen begränsat, för att inte tala om kvantiteten av italienska fiskkrogar. Det här är en sådan. Här serveras marulkar inlindade med pancetta tillsammans med gröna bönor och balsamico (225 kronor). Det grillas havsaborrar som landar bland basilikaaioli och frästa grönsaker (220 kronor). En finfin lasagne staplas ihop av pesto, fårost, tigerräkor, calamari och musslor (145 kronor). Och i en gryta simmar förtjusande fiskar med skaldjur och tomat (195 kronor). Det finns även ett mindre antal rätter som inte är direkt fiskrelaterade. Värd att nämna är den pastarulle som någon vänlig själ fyllt med ricotta, skogssvamp, taleggio och färsk tryffel (165 kronor) samt förstås desserterna där den gränslöst goda zabaionen med frukt och bär i smördeg (82 kronor) sticker ut. Maten är fin, även om firrarna inte riktigt slår i riktigt samma höjd som på Wedholms. Vad som däremot imponerar stort är den softa atmosfären och det sköna bemötande vi får. Servicen är utmärkt, men det vi kommer att minnas bäst är servitörens känsla för hur man får någon att trivas riktigt bra. Få människor kan leverera sådan gästfrihet utan att verka insmickrande eller konstlad.