Moon Thai Kitchen

10:31 7 Sep 2011

 

Vi har hört att Moon Thai Kitchen är som i Thailand. Det visar sig vara fel då vi varken ser tuk-tuks utanför, lady boys eller feta tyskar.

Några av oss har inte ens varit i Thailand utan utgår bara direkt från fördomar. Men när vi kommer ner i den lilla källaren som har huserat både fransk bistro och jazzklubb (verksamheter som minst sagt gått sådär) blir vi hoppfulla och taggade. Det ser väldigt ogöteborgskt ut. Lokalen rymmer fler än vad man tror och överallt är det dekorerat i en stil som vi antar ska påminna om en strandklubb på en exotisk ö.
Menyn är uppdelad i tre prisklasser och är utsatta i både svenska kronor och thailändska bath. Vi hamnar på den trånga uteserveringen och får snabbt en liten skål med grönsaker och örter som ska hjälpa oss att klara av hettan i maten. Till detta får vi även en separat skål med chili. Ge fan i den. Vi får snabbt in en ny skål med svalkande tillbehör, thai-öl och vår mat. Två olika grytor (biff och fläsk) samt en rejäl portion nudlar. Grytorna är båda så kallade ”Full Moon”, det vill säga det starkare alternativet på menyn. Men båda grytorna har ett djup och en smak-balans som gör att hettan bara blir en ytterligare upplevelse för smak-lökarna. Det är mycket gott. Nudlarna är sammetslena och syrliga, faktiskt för syrliga på slutet.
Alla rätter är välkryddade och servisen ser vi inte av annat än när de råkar behövas. Det är små detaljer, som att de använder korianderstjälkarna, att sprit serveras i blinkande shotglas och att ett gäng thailändare precis lämnar restaurangen, som gör att man förstår vad folk menar när de säger att det är precis som i Thailand. Vi nöjer oss med att säga att det är mycket bra och att Göteborg mår bra av att ha ett ställe som Moon Thai Kitchen. Och snart kommer det att öppna ett till – i Masthugget! Saker som gör Göteborg till en lite bättre stad.

Öppet: tis–tors 11–23, fre 11–01, lör 12–01, sön 12–23.

Stad: 

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.