Kannibalen

14:18 4 May 2004
Det som är bra med krogen Kannibalen är att den heter Kannibalen. Plus i kanten för det. Kannibaler lär ju vara glada i mat, fördomsfria och lätt exotiska. Vad som inte är bra med Kannibalen är maten, servicen och lokalen. Kort sagt, känner du för att gå på en krog som heter Kannibalen och är beredd att se lite mellan fingrarna vad gäller mat, service och miljö - då är Kannibalen krogen för dig! Kannibalens lokal går i 90-talstappning och baren är delvis av betong. Det hade kunnat se helt okej, om än otidsenligt, ut om det inte varit för detaljer, som toalettskyltarna, som är av det slag som brukar förekomma i landstingsägda lokaler. Vår erfarenhet av servicen är konstig. Den är inte störig, nonchalant och ouppmärksam, utan bara dålig och förvirrad. När vi frågar vad en "moules malay" är så får vi svaret att det är musslor, och så mycket hade vi kunnat lura ut själva, men vad är det som gör moluskerna till "malay"? Det vet inte vår servitör, men han klämmer i med en gissning på att de "kanske är marinerade eller nåt." Matens kvalitet varierar mellan helt okej och dålig. Råbiffen (79 kronor) är exempelvis helt okej, emedan den halstrade hälleflundran (240 kronor), som kommer med bläckfiskpasta, blodapelsinfiléer och hummersås smaksatt med vanilj, är så torr att vi inte förmår äta upp den. Tryffelrisotton (155 kronor) är god - av den enkla anledning att den smakar tryffel - men överkokt och följs åt av hårt grillade kronärtskockor och oliver.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.