Formbar

13:45 17 Apr 2001
Beröm ska man inte hålla inne med så det är lika bra att inledningsvis slå fast att det är väldigt lätt att trivas på nystartade Formbar. Anledningarna är flera. Låt oss börja från början med den inbjudande lokalen. Med sina stora fönster, sin öppna planlösning och sin varma punktbelysning är det svårt att inte bli attraherad som förbipasserande på Hagagatshörnet. Väl inne och till bords noterar man snabbt såväl effektivitet som professionalism från serveringspersonalen. Trevligt. Detsamma gäller inte för delar av barpersonalen som känns väl ängsliga i sin flabbiga inställsamhet. Vill vi ha underhållning eller konversationspartners går vi någon annanstans, servera oss våra drycker bara, tack. Frånsett denna parentes finns det inte mycket att anmärka på hos Formbar. Köket är solitt, hyfsat likt en mängd andra "medvetna" kvarterskrogar i city. Vi har lämnat Formbars matsal belåtna med magarna fyllda av godsaker som halstrad röding, ankleverterrine, hummersoppa, ostron, färserad pärlhöna etcetera. Prisbilden i dag stavas lägre mellanprisklass, vilket är klart prisvärt sett till vad som serveras. Krogens omedelbara framgång (det är nästan fullt i matsalen mitt i veckan tidigt på kvällen redan två veckor efter öppning) gör oss oroliga att det inte ska dröja länge innan de flesta varmrätter klockar in kring 200 kronor. Tills dess passar vi på och njuter av den vällagade maten framburen av den trevliga personalen. Men barhänget tar vi någon annanstans redan nu. Öppet: mån-lör 16.00-24.00, sön 15.00-24.00
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.