Undrar om boken "Lär dig krydda" finns att köpa på Adlibris? I så fall ska vi nog ge den till Buddha Lounge som en försenad julklapp.
Vi anser nämligen att om man startar en krog med orientalisk inriktning så bör maten vara kryddstark. Eller åtminstone smaka orientaliskt. Eller, låt oss uttrycka oss så här: ett absolut grundkrav är att de marinerade kycklingvingarna till förrätt inte påminner om Whopper Barbeque i smaken.
Buddha Lounge är kitschigt, orientaliskt inrett med en, för att vara i city, relativt billig meny som erbjuder rätter som ter sig mäkta intressanta, åtminstone innan de serveras. Lammvariationen smakar väl lamm på sin höjd. Kycklingrulladerna ackompanjeras av såväl ris som couscous, vilket känns lite som en helgardering av köket. Det blir en orientalisk kaka på kaka där riset är det mest smaklösa vi upplevt på länge. Inte förrän vi stöter på den orientaliska glassen vid desserten blir vi någorlunda nöjda.
Servicen är inte fläckfri, men med tanke på den korta tiden som passerat sedan de öppnande så får personalen godkänt. Dröjer servicen någon gång så ursäktar sig servitören föredömligt, och därmed känner vi oss aldrig bortglömda. Däremot fryser vi denna småblåsiga höstkväll. Och då sitter vi ändå långt ifrån dörren. Det bådar inte gott nu när Malmövinden på allvar gör sig gällande. Gästerna som befinner sig i loungen en våning upp verkar dock mysa med sina vattenpipor och drinkar från den ambitiösa cocktailmenyn.