Spaghetti & köttfärsås (Bolognese)

12:55 18 Mar 2011

Spaghetti Bolognese, är en pastarätt som består av spaghetti och en köttfärssås baserad på nötfärs eller blandfärs, lök, tomatsås, salt och kryddor. Rätten har inspierats av liknande såser från Bologna, men normalt serveras inte dessa med spaghetti utan med andra pastayper. (Wikipedia)

Jag tänkte dela mig av mitt recept på den perfekta köttfärssåsen, jag bjöd Parisa en gång på Bolognese hon sa "Det känns som att jag blir beppad i munnen". Jag har blivit hyllad flera gånger för denna delikatess, är ni beredda? För nu kommer recpetet: 

Ingredienser:

400 gram köttfärs (Nöt inte blandfärs, jag är jude och äter inte griskött) 

1/2 packet Bacon 

Krossade tomater

Tomatpuré 

Sambal oelek

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 röd chili

Pesto

Kalvfond

Process: 

Du öppnar upp köttfärsförpackningen, ta vakuumpaketering. Det är inte miljövänligt. Du värmer upp stekpannan, spottar på och ser om ditt saliv reagerar genom ett fräsljud. Ifall fräsljud slänger du på köttkakan. Ner med hacka gul lök, i med dina vitlöksklyftor. Se till att det blir fint fördelat och köttet har fått färg. I med tomatsås, kalvfond och den finhackade chilin. I med en tesked av sambal oelek, tomatpure och pesto. FINHACKA bacon!!! I med det och blanda runt i till en jävla röra. Låt den ligga pysa i 15 min. Så! Nu är det bara lägga det över pastan. Toppa det med italiensk ost. Dyr som fan ska den vara, skit i vad det är för namn på osten. 

Njut! 

Den fula hundrasen Bolognese. Ska tydligen vara god att koka.  

/ David 

Fler blogginlägg från Anonym