PUBLIKFRIERI

Emerentia 16:16 30 Aug 2011

Hörrni, läsare här, och annanstans, vad vill ni ha egentligen? Varför läser ni för?
Själv läser jag mest bloggar som skrivs av folk jag känner lite, eller kanske vill känna lite. Känner ni mig? Är det därför ni läser? Länkas ni direkt från Facebook och tänker att det är bra att hålla koll på mig? Eller förfasas ni?

Jag vet bara varför jag skriver, ni vet, det jag skrev om för några dagar sen, syftet. Det är viktigt för mig att skriva, dels för att hålla mig flytande, men också för att bli läst, för att synas, för att vara någon kanske en till och med kan säga.

Små altare överallt. Den boken har jag inte läst, men jag gillar titeln, det är ofta så, att jag rycker meningar, hellre än att läsa och läsa och läsa. Jag har en favoritförfattare. Kerstin Thorvall. Eller Per Hagman. Per Hagman gillar jag mest för att någon en gång sa att vi skriver lika, sen dess har jag läst alt han skrivit och eftersom jag gillar mig själv, gillar jag honom. Enkel matematik. Kerstin Thorvall kom jag fram till att jag gillade efter att jag fick frågan om vem min favoritförfattare var, när jag satt med mitt eget bokmanus i knäet på ett förlag, och förläggaren tyckte det var konstigt att jag inte läste så mycket. Du måste läsa Emerentia sa hon. Och så skämdes jag. Egentligen läser jag nog mycket, men utan att tänka på vem som skriver alltid.

Ni kanske har några lästips. Något annat än Per Hagman menar jag.   I såna fall får ni gärna ge mig dem. Lästipset ni får av mig är sonika mitt första nummer av Nöjesguiden som kommer på torsdag.

 

Fler blogginlägg från Emerentia