FINGERVISNINGEN, DJS, KÖN OCH RÄTTVISEFÖRMEDLINGEN

Emerentia 13:45 3 Sep 2011

DJ före musiken, könet före personen. 
Jag förstår att en del tycker att det är tråkigt att det verkar som att det viktigaste är vem som spelar skivor, vilket kön personen i fråga har. Det är helt okej. Någon säger att könet inte spelar någon roll, men varför spelar nästan bara killar på vissa klubbar då? Varför verkar det som att tjejer inte ens finns med i beräkningen, i planeringen, vad är det som gör att det är så få tjejer som spelar, trots att det finns de som både vill och kan?

Siffrorna jag räknat på är en fingervisning. Men de är en fingervisning oavsett om det är sommar och det är annorlunda att få bokat folk. Det är en fingervisning över hur sommaren såg ut. Under två månader år 2011 fick och tog tjejer och killar i Göteborgs DJbås så här mycket plats. 
Varför jag räknade just nu? För att det var mitt första Nöjesguidennummer, för att debatten har funnits och är aktuell just nu (inte för att den inte är aktuell annars, men ja, ni förstår #Slakthusgate och #TovaWellton och #Dödshot och #GudVetVad, unge fär så). 

Egentligen startade debatten för än längre tid sen, när Rättviseförmedlingen räknade och sen listade tjejer som spelar skivor. Dem hittar ni här. 


Det om det.
 

Fler blogginlägg från Emerentia