DET ÄR BARA REKLAM, VEM BRYR SIG: SEX ÄR SÅ TRÅKIGT

Emerentia 09:37 8 Sep 2011

Varje morgon läser jag Dagens Media, jag försöker gå in på Dagens Media innan jag går in på Resumé, egentligen finns det bara två anledningar till det, jag tycker att Resumé är sämre och jag gillar inte Viggo Kavling, varför? Ingen aning, men något är det.

I alla fall, nog om dessa två, ja, tidningar.

Nu till det jag läst i Dagens Media, det har gjorts en reklam för Awsome Rags, med ett gäng sexställningar, det ska vara en kommentar och en ironi över att så mycket modereklam anspelar på sex, och ja, det kanske låter som en bra sak, men det lämnar en fadd smak i munnen. Jag kan erkänna att ironi inte är min starkaste känsla, jag borde gå en kurs hos Henrik Schyffert sa någon en gång. Jag har fortfarande inte gått kursen och kanske är det därför det inte går fram, kanske är det därför jag inte tycker att det egentligen är det minsta charmigt eller roligt. Och inte får det mig att vilja handla på Awsome Rags heller för den delen.

Nej, det känns ganska tråkigt att anspela på hetero mode-sex med lite hetero mode-sex, med en enda skillnad, modellerna visar mindre hud. Sex som sex kan jag tycka.

Och det att det i varje pojkrum fanns en affisch med sexställningar liknande dessa, då undrar jag igen, vem riktar sig reklamen till? Killarna med sexställningarna på affischerna hemma i pojkrummet (jag vill tro att de flesta hade affischen ihoprullad under sängen om de nu ens hade den) så, då är vi där igen. Att sälja saker till killar med sex. Inte det minsta nytänkande eller ironiskt tycker jag.


Reklambyrån kommenterar tilltaget med att de som inte förstår ändå inte behöver bry sig. Det är ju tråkigt, för eftersom jag inte behöver bry mig tänker jag heller inte gå till butiken, trots att jag just sett en klänning där, och trots att jag nog ändå är mitt i prick när det kommer till målgruppen (om vi nu glömmer sex-affischen i pojkrummet och tänker att Awsome Rags säljer kläder till både män och kvinnor). Minus ironin då. Den får vi inte glömma mina vänner. Ironin.

Jag kanske bara missuppfattat allt det här, rätta mig då, förklara för mig. Men tills dess, så känner jag såhär.

Fler blogginlägg från Emerentia