Enkätobert

Emelie Thorén 13:02 5 Sep 2011

Vad är den äckligaste mat du vet?
Äter allt. Men tycker fisk med huvudet kvar är rätt så gross.
Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)
Detta märks inte i skrift, men jag har tänkt på svaret till den här frågan i cirka sju minuter nu. Kommit på de första två bara. 1. Min första krönika i Sthlm city tycker jag blev himla bra. 2. Att jag tackade ja till att bli musikredaktör på Nöjesguiden, lärde mej så sjukt mycket. 3. Att jag sökte jobb till Bon och var där nästan ett helt år, helt gratis. Var superfattig, men jag lärde mej massor, och det var också i Bon jag publicerade min allra första text (en mini-intervju med Laurent Garnier). 4. Min krönika om när jag bajsade på mej tycker jag  fortfarande är himla kul, även om jag kanske skulle vilja ändra lite här och där, omformulera vissa bitar. Den publicerades i Modette. 5. Att jag tackade ja till min allra första dj-spelning! Var nervös så jag nästan kräktes, sov inte på flera nätter innan. Det var på Metropolis, med Elin Unnes, cirka... 2003 kanske.
Vad ångrar du i livet (om något)?
Hmm. Jag vet inte om jag ÅNGRAR så himla mycket. Jag kan tycka att jag lagt ner oändligt mycket onödig tid på att tråna efter vissa snubbar, låtit det ta makten över hela mitt liv? Men å andra sidan så lärde jag mej en himla massa av de misstagen. Inte för att jag inte upprepat dem, eller kommer att upprepa dem igen, höhö. Sen kan jag ångra/lacka på att jag alltid sett ner på mej själv, tyckt illa om mej själv. Och det gör jag fortfarande i perioder. Men jag kan kolla på en bild från 2002 exempelvis. På mej själv. Och jag VET att vid tillfället då bilden togs tyckte jag att jag var tjock, ful och allmänt onödig som person. Och allt jag ser nu är bara en jättesöt och bedårande tjej. Så himla mycket onödig ångest.
Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
Lär väl vara det där med att jag smet ut på nätterna när Hanna sov och festade loss på Kåken typ. Så SJUKT ju. I övrigt har jag inte hört så mycket rykten om mej själv.
Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Min mörkgrå sjaviga Weekday-rock och Dr Martens. Precis som förra året mao. Den här är ju too die for, men den är redan "paxad" av en som kommer se helt jävla smashing ut i den..
Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
En svart kavaj från Margiela jag knappt använt på säkert fem-sex år. Köpte den kanske... 2003? Ett par Prada-stövlar var himla dyra också.
Har du någon oanad talang?
Njää. Inte oanad, tror jag. Kan hela sångtexter efter tre lyssningar?
Vad gjorde du i helgen?
I fredags var jag på kräftskiva hemma hos Lisa, sen spelade jag en timma på Trädgården, det var kul. På lördagen åkte jag ut till min killes skärgårdsställe och löste Sudoku, drack rödvin och käkade tacos. På söndagen när vi kom hem gick vi (jag och han) och käkade på en asbra thai vid St Eriksplan, sen hem till honom där vi kollade Idol och Wallander-filmen på Fyran. Asbra helg som innehöll allt. Fest, lugn, tumanhand-mys.
Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
1. Att hålla snittet "under tio cigg per dag". 2. Lösa en grej med Folksam. 3. Ragga ett nytt frilansuppdrag. 4. Aktivera mitt nya VISA-kort. 5. Häva ut mitt badkar, köpa sån där stoppa vattnet-list, smacka dit den på badrumsgolvet.
Vad har du på dig just nu?
Korta svarta herrbyxor, röd Weekday-collegetröja, vita Converse.
Senaste låt du lyssnade på?
Go outside med Cults. Den var på radion.
Bästa skönhetsknep?
Här har jag zipp nada att komma med.
Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Om man kan bära upp det: polo. Tänk Pripps blå-reklam. Supersvennigt, jag veeeet.
Och fulast?
Har himla svårt för V-ringat.
Vem saknar du?
Hannnnnnnnaaaaaaaa. Hon är hos pappi den här veckan.
Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Hälsan i behåll. Om man bara får en enda alltså. Gärna även ekonomisk trygghet, lyckligt barn och besvarad kärlek för min egen del.
Vilka tre personer inspirerar dig mest?
Umm.
Bästa filmen nånsin?
Umm. Äsch, vet inte? Älskar Die hard.
Bästa boken nånsin?
Ååh, svårt ju. Böcker jag verkligen blivit tagen av är Peter Pohls "Jag saknar dej, jag saknar dej", Siri Hustvedts "What I loved", James Freys "A million little pieces", "World war Z" av Max Brooks och så klart mina favvo-fantasys av Steven Erikson, RR Martin, Robin Hobb och Robert Jordan.
Vilka tidningar läser du?
Färre och färre. Läser pinsamt få morgontidningar, typ en i veckan max.
Vad önskar du att du var bättre på?
Tro på mej själv kanske.
Är du religiös?
Njää, skulle jag inte påstå.
Vad är din största rädsla?
Too many to count. Att nåt ska hända Hanna. Eller Kalle faktiskt. Kan ej tänka tanken fullt ut.
Vad är det elakaste någon sagt till dig?
Är guldfisk så här minns jag faktiskt inte.
Vilka personer betyder mest i ditt liv?
De jag älskar. Det är väl rätt självklart.
Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Blev ju Hanna dårå. Om jag får fler: är sucker för rejäla hederliga namn som Lisa, Sara, Sonja, Britta osv. Dvs namn som är oerhört poppis just nu, jag vet. Också börjat gilla dubbelnamn. Anna-Maria. Sånt. Också "i tiden". *damn*
Om du fick köpa vilken bil som helst - vilken?
Nåt miljövänligt, tyst och smidigt åbäke.
De tre finaste sms du fått i år?
Här kan jag faktiskt inte komma på något, och det känns lite sorgligt. Jo! Kalle messade och skrev "Jag är så glad att jag har barn tillsammans med dig. Du är en så himla bra mamma. Vi är en fin familj ändå.". Nåt i den stilen. Då började jag gråta.

Fler blogginlägg från Emelie Thorén