Trailer Park Tuesday

Tobias Norström 15:22 20 Nov 2012

»World War Z« är redan långt innan sin premiär en film som haft en hel del problem. Efter att allt material spelats in insåg nämligen producenterna att det här såg ut att bli ganska dåligt. Damon Lindelof kopplades på att se över massa revideringar av manuset och ett arbete med omfattande reshoots tog vid. Vad som ändrats är givetvis svårt att veta men av trailern av döma var producenternas farhågor rätt befogade. Det ser nämligen rätt för jävligt ut med en zombiearmé som beter sig som myror och en kille från en Chanel-reklam som ska rädda världen. Frågan är om inte »World War Z« är början på backlashen mot de senaste tio årens zombievåg. Det ser i alla fall så ut när en massa av människor likt klotet i »Raiders of the Lost Arc« rullar ner för en trappuppgång.

»The Host« är boken Stephanie Meyer skrev efter »Twilight«-serien. Det är även en bok vars berättelse till stor del tar form i huvudpersonens inre monologer. Hur det är löst i filmen får vi veta i år. Jag tycker i alla fall att det ser rätt sci-fi-smaskigt ut. Det vore dessutom kul om regissören Andrew Niccol fick en kassasuccé. Det är han värd.

Detta ser ut att vara feelgood hela vägen. Och ärligt talat inte jätteroligt. Den enda anledningen man vill att den ska vara skitbra, och antagligen har några poänger, är Tina Fey. Måtte hon få smutsa ner sig ordentligt med cash för en gångs skull.

Fler blogginlägg från Tobias Norström